Depinde la ce profil esti si ce iti place. O meserie care mereu o sa fie platita bine este Medicina, dar daca esti la filologie o sa iti fie foarte greu.Acum depinde daca ti-ar place in domeniul asta, ca daca ti-e frica de sange, vene si chestii de-astea mai bine nu opta pentru Medicina.Si in domeniul IT se castiga bine si in momentul de fata se cauta, dar trebuie sa te pricepi la informatica, sa stii o limba staina, de preferat engleza, sa fi la mate-info.Si ca translator este bine dar daca dai la o facultate care nu iti place si ai decis sa mergi acolo doar ca o sa ai o meserie care se castiga bine si nu faci cu drag ce vrei sa faci, parca nu iese cum trebuie.Asa ca decide-te bine ce vrei sa urmezi, fiindca nu mereu banii aduc fericirea Bafta!
Depinde mult de calitatile pe care le ai tu. Asa ti se pot enumera foarte multe domenii care sunt de viitor dar conteaza enorm de muult ce calitati ai tu. De exemplu eu unu am terminat ASE-ul in vara anului trecut. Am facut 5 ani marketing, 3 ani ciclul de licenta si 2 ani masterul. Desi am invatat am luat note mari nu reusesc sa imi gasesc de lucru in domeniu. De ce? Pentru ca nu am calitatile necesare cu cele pe care trebuie sa le aiba cineva care lucreaza in marketing. SI tot asa am fosti colegi care au avut note si mai mari decat mine si lucreaza in Call Centere si nu numai.
Si nu ca marketing-ul nu este un domeniu cautat dar trebuie sa fii foarte inventiv foarte creativ foarte sociabil foarte prezentabil. Eu unu nu sunt asa. Si se cauta mai mult fete pentru domeniu asta. Deci am invatat 5 ani degeaba.
De asta iti zic, fa-ti o autoevaluare super obiectiva, vezi ce calitati ai, defecte, etc. Vezi ce job-uri exista si care sa fie compatibile cu calitatile tale.
Degeaba vrei facultatea de matematica, finante, contabilitate daca nu ai fost foarte bun la liceu la mate. Degeaba vrei politehnica daca nu ai fost foarte bun la fizica, matematica. Si asa mai departe.
Sper ca te-am lamurit ce si cum. Si cu privire la domenii, cauta pe google si gasesti articole despre domeniul respectiv foarte multe si te poti informa extraordinar de bine.
Medicina, ingineria informatica, informatica, biologia, geologia - nu recomand geografia -, geodezia, pentru. constructii le luam in ordine 1-arhitectura cu tot ce are ea, 2-inginerie civila, 3-inginerie topografica. succes
Facultatea de energetica mi se pare cea mai de viitor si in acelasi timp de actualitate...