Daca nu ai vocatie pentru profesia de dascal, las-o balta!---nu merita nici timpul pierdut in facultate nici efortul intelectual depus.
Banuiesc ca alegerea ta are la origine faptul ca admiterea se face prin concurs "de dosare" si nu printr-un adevarat concurs cu proba scrisa.Toate facultatile care atrag candidati cu un asemenea tip de concurs au o "productie" anuala de absolventi care depaseste cu mult nevoile pietei muncii!
p.s. M-am uitat prin intrebarile tale anterioare---se pare ca esti doar un "cautator de profesii ", nicidecum unul pasionat de profesie! Si daca, anterior, te-ai gandit la profesia de asistent medical generalist, te-as sfatui s-o alegi pe aceasta ---este o meserie cautata, aici sau aiurea in lume, pentru care merita sa-ti "storci" neuronii! Si apoi, este mult mai usor sa asimilezi/inveti o disciplina de ingrijire medicala specifica decat sa memorezi o botanica sistematica sau o zoologie ( cursurile tiparite au peste 1000 de pagini fiecare!).In plus, cele doua facultati au discipline comune precum: anatomie, fiziologie, histologie, microbiologie, genetica, biologie celulara si moleculara (cauta planurile de invatamant ale celor doua facultati si compara-le pentru a te convinge singur!).
Nu mai banui tu, desteapto
Nu merita sa-mi bat capul cu asemenea om.
Sunt doar un cautator se profesii..vai de capul tau.
In primul rand trebuie sa ai talentul de a sti explica lucrurile pe intelesul si pe placul elevilor!
Daca nu, va fi un cosmar atat pentru elevi, cat si pentru tine.
Trebuie sa iti placa in primul rand, tot ce tine de partea interioara a organismelor vii cat si a mediului bine intales, de la bacterii pana la cele mai noi si sofistiticate specii (fiinte biologice)
Trebuie sa ai o exprienta in domeniu, cunostiinnte si bine intales practica, trebuie sa studiezi, pentru inceput iti recomand sa te axezi ca la orice stiinta, pe lucurile de baza, incepe ca la scoala cu anatomia, de la cele mai vechi organisme pana la cele din ziua de azi si nu uita ca e un lucru bun sa iti placa sa ii inveti si pe altii, cat si pe tine si sa descoperi complexitatea naturii ce ne defineste iti urez succes si nu te da batut niciodata
Nu știu de ce vrei sa te faci prof de biologi sau prof in general pentru ca in Romania un profesor castiga 12-15 milioane pe luna ceea ce e foarte puțin pentru un om care a studiat atâția ani
gab0ru întreabă: