Nu, decat in cazul in care Politia angajeaza juristi fara experienta. In alta tara ea va trebui recunoscuta/echivalata, ceea ce-ti recunoaste doar titlul academic, nu competenta in dreptul din tara respectiva.
Salut! Cu doctoratul in drept penal,te poți angaja la politie,in special la Judiciar. Dar înainte de asta,trebuie sa se facă concurs pentru angajări din surse externe,pe care tu sa il promovezi. In domeniul juridic nu poți profesa,cel puțin in calitate de avocat nu poți face asta,in situația de fata. Dacă vrei sa profesezi in alt stat decât Romania,trebuie întâi sa obții CETĂȚENIE,apoi sa înveți limba țării respective și sa dai testul de competente,in limba țării respective. In Republica Moldova sigur poți profesa,pentru ca,din câte știu eu, exista un acord sau ceva de genul. Sa îți dau exemplu, cetățenii moldoveni vin in Romania și fac facultatea, deci studiile din Republica Moldova sunt recunoscute in Romania, in concluzie, studiile românești sunt recunoscute in Republica Moldova! Succes și sper ca ti-am fost de ajutor!
Diplomele de la facultati corect acreditate sunt recunoscute peste tot in UE. Asa ca nu asta e problema. Vezi de ex. o licenta-n drept echivalata la nivel de masterat in drept in Olanda pe http://members.home.nl/icnl/girescu.jpg
Problema e ca acestei doamne i s-a recunoscut titlul universitar, nu i s-a recunoscut cunoasterea dreptului olandez. Adica i s-a recunoscut competenta academica in drept (drept care se intampla sa fie romanesc, nu olandez). Diploma i-a fost recunoscuta drept meester (nivel de LLM) in drept romanesc.
Va multumesc tuturor. Sunt junior pe TPU si nu stiu sa dau Funda, dar mi-ati fost de ajutor!
Eu vreau sa invat la Universitatea Romano-Germana. O sa invat limba germana in universitate. Daca imi fac cetatenie apoi germana o sa pot lucra ca jurist? Mersi