Pot sa te ajut cu limba romana in cazul de fata: Perioada de timp este pleonasm! Afacerile imobiliare nu au data fixa, pate dura cateva zile pana la cativa ani, in functie de acte, proceduri, daca exista decizii judecatoresti! De regula vanzari prin agentii se fac in 30-45 de zile! Succes!
Ce treaba are perioada din matematica cu limba romana? Oricum observ ca incerci sa impungi/insinuezi ceva ce tie ti se pare prostie si faci asumtia ca cineva care nu stie ce e perioada matematica cu siguranta nu a trecut de clasa a-5-a, te-ar durea mai tare sa aflii ca ai dreptate si ca esti mai prost ca unul de clasa a 5-a?
PERIOÁDĂ, perioade, s. f. 1. Interval de timp în cursul căruia se desfășoară un fenomen sau se petrece un eveniment. ♦ Subdiviziune a timpului geologic mai mică decât era. ♦ (Fiz.) Perioadă de înjumătățire = interval de timp în care se descompune jumătate dintr-o cantitate de element radioactiv. (Chim.) Perioadă de inducție = interval de timp necesar pentru ca o reacție să înceapă să se desfășoare cu viteza corespunzătoare condițiilor respective. 2. Interval de timp care se scurge între cele două momente în care se reproduce un fenomen astronomic; interval de timp după care un astru, în mișcarea sa, se află în aceeași situație relativă față de un anumit reper. 3. (Fiz.) Interval de timp după care se repetă un fenomen, reproducându-se consecutiv valorile unei mărimi caracteristice acelui fenomen. 4. (Mat.) Intervalul creșterii minime a variabilei independente, după care se reproduc, în aceeași ordine, aceleași valori ale unor mărimi. ♦ Mulțimea numerelor de o cifră care se repetă infinit într-o fracție zecimală. 5. Fiecare dintre cele șapte rânduri în care sunt aranjate elementele chimice din tabloul periodic al lui Mendeleev. 6. Interval de timp dintre două accese ale unei boli. ♦ (Pop.) Menstruație. 7. Frază amplă, cu caracter unitar și armonios, datorat în special simetriei structurii ei. 8. Parte unitară dintr-o compoziție muzicală, formată din mai multe fraze. [Pr.: -ri-oa-. Var.: (rar) periód s. n.] – Din lat. periodus, ngr. períodos, fr. période.
Conform definitiei si contextului vei observa ca perioada include notiunea de timp! Asa ca este o expresie pleonastica si la fel de vulgara precum cacofonia ' se scursese secunda'. Faptul ca este acceptata in limba romana precum locutia adverbiala de timp : ALTE DATI (pentru ca se stie ca locutiunile nu au plural dar cu toate astea; Dati* este la plural) NU INLATURA CARACTERUL GRESIT AL SENTINTEI PRECUM NICI NE CUNOASTEREA LEGII NU INLATURA SANCTIUNEA NERESPECTARII EI!
Probabil am avut o zi mai proasta, dar in ceea ce iti priveste raspunsul si am fost caustic dar in ceea ce te priveste pe tine si raspunsul jos: stai jos, ai 2!
Normal ca tu, doar esti fudul Felicitari! Vorbeste cu cei de la Academia Romana sa iti ofere un premiu!
Eu am firma de agentie imobiliara
Daca te interseaza ma poti contacta
0769 777 431
In Bucuresti pe Calea 13 Septembrie
Multumesc pentru informatie, probabil mai corect se scrie " Poate " in nici un caz cum ai scris, " PATE " .in fine. oricum mersi