Trebuie sa termini liceul, nu conteaza care. Nu trebuie sa-ti faci griji de liceul ce-l urmezi. La admiterea la aviatie pentru navigatie - recte piloti - problema medicala este cea mai importanta. Cine trece vizita medicala este aproape admis. Procentul de reusita la vizita medicala este de sub 10% din cei care fac initial vizita medicala la o clinica civila. Ai auzit de camera barometrica?
Nu stapanesti niste termeni. Ma refer la aviatia militara.
La Bobocu, dupa cate stiu, este atat Academia militara de aviatie, cat si scoala militara de aviatie.
Academia pregateste cadre de aviatie care termina cu grad de ofiter.
Scoala militara scoate cadre militare cu grad de maistru militar si subofiter, care, de regula, lucreaza la sol, mai putin cei care insotesc aparatele de zbor. Ex. Un elicopter militar are echipajul format din pilot, copilot si maistru de bord. Pilotul si copilotul zboara cu ce elicopter li se spune, maistrul de bord nu: el are in primire si raspunde de starea tehnica a aparatului.
Asa ca nu oricine absolva Academia militara de aviatie nu iese pilot, iar din cei care absolva Scoala militara, doar cativa din ei sunt cuprinsi in planul de navigatie.
Poate ca eu nu stapanesc niste termeni. Dar tu, dupa cae stii, "La Bobocu, dupa cate stiu, este atat Academia militara de aviatie, cat si scoala militara de aviatie." In timp ce userul intreaba (si nu ai fost atent) "Dacă vreau să mă fac pilot de avion (de pasageri sau de armata), ce liceu, facultate trebuie sa urmez?"
Nu ai inteles.
Tu l-ai trimis atat la Scoala superioara de aviatie, cat si la Scoala militara de aviatie. Eu ti-am spus doar atat: Scoala militara de aviatie pregateste doar maistri militari si subofiteri de aviatie, nu ofiteri de aviatie, care sunt pregatiti in Academia fortelor aeriene.
Scoala de militara are sediul la Bobocu, iar Academia fortelor aeriene la Brasov, cu baza de pregatire a departamentului de aviatie (navigatie) la Bobocu.
Eu ti-am scris tie, deoarece informatia data de tine avea erori.
Celui care a intrebat i-am raspuns in alta postare.