| helpme1 a întrebat:

Salut, de curand m-am angajat la o firma de curierat, dar nu inteleg cum trebuie asezate pachetele in masina in asa fel incat sa imi vina usor atunci cand incep sa le impart si nu stiu cum sa invat strazile dint-un oras nou.

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Google maps, pui cutile in functie de strazi exact cum fac astia pe autocar cu bagajele in timp te obisnuiesti google maps e super

| Florentina9210 a răspuns:

Incearca sa le asezi in asa fel incat sa iti vina usor sa le imparti. Apropo, cat castigati voi la firma de curierat? Am mai iesit si eu la baieti de genul cand am avut un colet de luat, insa nu am avut curaj sa ii intreb face to face.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Vai de viata ta. Daca e oras mare si nu ai cu tine pe careva sa stie orasul intr-o sapt dai bani sa fugi de acolo. Dupa o harta de google imparti orasul in 4-6 sectoare cu hotare artere principale. Printezi fiecare sector in format cat mai mare sa ai f clar strazile. La incarcare pe actele fiecarui colet pui un nr intr-un colt iar pe colete pui numere mari cu un marker ca sa nu stai sa te chiorasti la fiecare pe adresa. Te sui in masina si cu hartile sectoarelor in mana si cu comenzile ti le pui in ordine = inceput -traseu - sfarsit de traseu. Va fi greu si iti ia timp dar alta solutie nu ai. Nu castigi timp daca umbli bezmetic prin oras fara un plan. Mai faci pauza de la bere seara si in weekend si inveti cu hartile in mana ca la cl a 1 a. Cand faceam eu munca asta nici harti nu erau. Sunt pe google Nomenclatoare Stradale ale oraselor. Vad ca sunt mai prosti decat comunistii. Inainte iti dadea strada si strazile intre care se afla strada respectiva, acum da nume de strazi si atat. Ti-ar folosi un Nomenclator ca sa te verifici luand la intamplare din el strazi si identificandu-le pe harta pana iti intra in cap. Consideri ca esti student si asta e. Mi-a spus un tanar ca a incercat cu navigator si nu da. Pierzi vremea cu setarile, mergi dupa el ca un papagal si nu inveti orasul nici in 6 luni. Harta e sfanta.

Pe timpul lu' Ceasca unde lucram eu Iasul era impartit in 7 sectoare ( cartiere ). Erau cca 12 masini si fiecare primea un sector si faceam 50-70 de adrese pe zi. Masina avea sofer si gestionar si invatai unul de la celalat daca venea unu angajat nou si tot iti trebuia un min 6 luni sa inveti bine adresele. Tu despre ce oras vorbesti?

Secretul e sa fii calm si sa nu te panichezi. Daca esti o fire nervoasa nu ti-e mintea unde trebuie si e jale. Trebuie sa fii impacat cu ideea ca nu vezi casa prea pe lumina seara. Am facut munca asta si stiu cum e. Poti folosi avantajul tel mobil si mai suni pe traseu din clienti fara jena si ii intrebi unde dracu stau, daca sunt acasa etc.

| CuriousStuff a răspuns:

La inceput pune-le in asa fel incat sa poti sa ai acces la toate, nu stiu exact cat timp ai pentru incarcare, dar ai putea macar sa le grupezi pe cele care au acceasi strada. Pana te inveti cu orasul. Dupa o sa stii exact ce traseu sa-ti faci si cum sa ti le aranjezi ca sa ai mereu la indemana pachetul pentru destinatia cea mai apropiata. Strazile o sa le inveti dupa ce circuli putin. Incearca sa stii mereu pe ce strada te afli, sa stii mereu numele strazii si eventual si cele cu care ai intersectii.
Spor la munca.