Esti intr-un fel la rascruce de drumuri. Ori continui ca inainte ori schimbi ceva, cu schimbare vine si experienta vietii. Daca pare un job stabil eu m-as risca. Granitele sunt deschise momentan, daca tot in EU pleci, vei avea optiuni sa te intorci in caz de urgenta, gandeste putin pozitiv, multe tari din vest au restrictii diferite de Romania. cam asta e parerea mea.
In Germania, salariul minim BRUT este de 8.50 euro /ora, ceea ce inseamna cca. 6 euro net/ora.
Un salar de 10 euro/ora NET este unul bun de inceput, mai ales daca ti se asigura si cazare gratuita.
Insa, va trebui sa ai mare grija la clauzele contractuale de munca, iar contractul sa fie inregistrat si la ministerul muncii din Germania!
Clauzele esentiale sunt: asigurarea de sanatate si ceea sociala cuprinse, respectiv numarul de ore de lucru stabilit cu exactitate! Intereseaza-te de aceste aspecte, inclusiv programul de lucru, locatia unde vei munci (fata de locul cazarii), de plata orelor suplimentare, precum si de alte detalii "mai ascunse".
10 euro e minimul pe economie probabil in statul in care vrei tu sa pleci si sigur chiria te va costa jumatate din bani pe putin.
Aș pleca nu acum, ci ieri! Ce mai aștepți să ajungi la 60 de ani să nu te angajeze nimeni, să cerșești aici mărirea pensiei de la guvernele care o să semene cu cel de acum?
Sunt 5 milioane de români în Europa. O armată de 5 milioane de români a invadat UE. Poți fi i tu unul din ei.
Daca stii germana ca pe romana (adica foarte perfect), e clar.
In constructii inveti destul de repede, sunt procedee foarte simple. Conteaza doar sa tina fizicul cu tine.
Nu te gandi ca pleci pe santier in Germania, si te intorci insurat. Acolo e viata sociala mai proasta decat in tara, stai cu aceiasi 20 de colegi, de la plecare si pana la intoarcere.
Daca serviciul actual este legal (cu taxe platite), atunci mai ramai aici, macar pana trece situatia asta cu COVID.
Pe de alta parte, 1600 euro sunt bani mult mai multi.
E decizia ta.
10 euro pe ora e foarte putin.Am primit oferta de vanzator la un mic butic din strainatate pe 12 euro/ora si mi s-a parut putin.Tu la pacanele n-am inteles ce esti sau ce faci pentru aia 23 de milioane dar in fine.Totusi din cate inteleg n-ai nimic de pierdut.Cauta-ti un loc de munca in strainatate dar nu cu 10 euro/ora ca nu te descurci singur acolo.Doar daca iti ofera firma cazare si o masa pe zi, ca sa strangi ceva bani.Altfel traiesti de pe o zi pe alta.Si nu pleca decat cu contract de aici.Ca asa pe vorbe multi au ajuns la cules de capsuni sau sparanghel cu pusca la ceafa.
In rrrominica 10eu pe ora pare enorm
in strainezia e un rahat cu ochi 1600eu pe luna, pentru ca e putin peste salariu minim, si acolo o chirie de 800eu e intr-o camera de ULTIMUL RAHAT, si un internet DE RAHAT costa 100+euro
10 euro pe ora in mana e putin. Cred ca e venitul minim pe economie. Nu te duce pe vorbe, ca poti lua teapa.
Mersi, am. uitat sa menționez ca e la sigur, am si prieteni acolo si neamuri.
OK.Dar tot e putin 10 euro pe ora.
10€ pentru început a zis, cazarea gratis atât, la pacanele stau pe scaun si dau bani fac situația la ele si atât mai nimic greu.
Suna bine. Tu alegi.
anonim_4396 întreabă: