| xAnonimul a întrebat:

E luna ianuarie, dar m-am hotarat foarte serios sa dau la medicina la Timisoara. Credeti ca este prea tarziu? Am fost la olimpiada de chimie in liceu, deci chimia nu ar fi o problema asa mare, imi recapitulez unele chestii si mai fac grile, dar nu stiu cat de mult e de invatat la bio. Se poate asimila atata informatie in mai putin de 5 luni pana cand e admiterea? Cunoasteti persoane care au intrat cu timpul acesta scurt de invatat? Multumesc

Răspuns Câştigător
| MadRaven a răspuns:

Dacă te ții serios de învățat e foarte posibil. Fă-ți un program pe care să-l respecți, mai ales la bio. Capitolele mai scurte, gen Celula, învață-le într-o săptămână. Cele mai stufoase cum ar fi Circulatorul, învață-le în 2 sau 3 săptămâni. După ce înveți un capitol, recapitulează-le și pe cele parcurse deja.
Recomand site-ul grile-admitere.ro, e foarte util și te ajută să te verifici dacă ai învățat bine sau dacă mai ai lipsuri. Lucrează zilnic, chiar dacă în unele zile o să ai timp doar de 5 grile, sunt foarte bune și alea, "practice makes perfect"
Dacă facultatea ta organizează simulări, mergi la ele indiferent cât de mică o să fie nota sau chiar dacă nu ai materia gata. Simulările sunt importante ca să te obișnuiești cu atmosfera de examen.
Nu te panica gândindu-te la cât de multă e materia și cât de puțin e timpul pentru că mai rău îți faci. Stai calm, fă-ți un "plan de atac", ține-te de el și totul va fi bine. Bănuiesc că tot din Cristescu se dă admiterea, așa că învață bine desenele, nu le trece cu vederea. E foarte important să înțelegi ce înveți, nu doar să memorezi.
Niște link-uri utile:
www.mendi.ro
http://grilemedicina.com/
https://www.youtube.com/channel/UCmUwmzAoQRKVhHjbm6ez9lw
Este și o pagină de Facebook, Medicus, unde au niște albume cu poze dintr-un manual mai vechi de bio și cu niște teorie la chimie, trage un ochi și acolo.
Multă baftă și spor la învățat!

1 răspuns:
| alex15ccc a răspuns:

Sunt copii care invata pentru medicina din clasele mici, ai sanse, dar putine. Apuca-te calumea de anatomie cate 4-6 ore pe zi (cat mai multe, cu multe pauze)