In Olanda sunt multe agentii, job-urile sunt usoare, dar te mai lovesti de probleme de genul cazare foarte inghesuita, locuri de munca instabile, te anunta dimineata ca nu mai lucrezi in acelasi loc, ci intr-o alta locatie, alt domeniu, si trebuie sa pleci imediat. Ti se promite un salariu fix, cand de fapt iti fac contract "0 ore", legal dupa legislatia lor, si ajungi sa nu faci bani decat de chirie si mancare. Exemplul asta l-am vazut la agentia Flexible Human Services. Sunt nesimtiti si iau oamenii de sus, nu recomand.
Alta agentie din Olanda ar fi Otto Works, nu stiu detalii despre cum functioneaza, dar nu cred ca sunt departe de ceilalti.
Un sfat sincer ar fi: daca nu vorbeste engleza, mai bine sa stea acasa. Fara engleza in strainatate faci cele mai proaste job-uri, si nu ti se respecta nici un drept, esti carpa strainilor. Doar prin agricultura esti primit, si lucrezi in ploaie.
Cu engleza se schimba putin treburile, ai acces la job-uri in logistica, curierat, constructii, etc.
Un exemplu de agentie pentru vorbitorii de engleza ar fi Consolis Suedia, ei plaseaza forta de munca in fabrici din domeniul constructiilor, insa nu ofera cazare si inregistrare, trebuie sa mergi cu bani de acasa, sa inchiriezi o locuinta (sunt ieftine si frumoase), sa-ti depui cererea pentru "personal number" si sa astepti undeva la 3 saptamani pentru a primi inregistrarea, apoi poti incepe munca.
Salariile si primirea din Suedia sunt mult mai bune decat in restul Europei. Preturile pentru mancare sunt mai mari, in rest este o tara ieftina, in care te stabilesti foarte usor. Locuintele sunt foarte ieftine, in zonele rurale iti cumperi vila pe 3 nivele sub 40.000 euro.
O casa oarecare, utilata, poate fi 20.000 euro. Utilitatile sunt foarte ieftine.
Ai locuit in Suedia?
Da.
Pe site la Min.Muncii este lista cu cele autorizate!
Ce calificare are fratele tău ca în Italia 80 % femei se cam cer
Sunt agentii dar e cu dus si intors. Sunt destui nesimtiti pe acolo ce vor sa profite.
Depinde si de zona din care esti, uite-te la review-uri, cauta agentiile si vezi ce spun oamenii despre ele, fa putin research
Geani645 întreabă: