| AndreiBiscuiteanu a întrebat:

Salut
Intreb pentru un prieten de la Bistrita
Care e diferenta dintre electrician - electromecanic - electronist - inginer robotica?

Prietenul asta le tot incurca imi da sfaturi despre cariera de electrician sau electromecanic dar el citeste din ziarele pentru studenti la robotica sau din cursurile de electronist le cam confunda si am zis sa il ajutam.
Eu l am sfatuit sa accepte nivelul real si sa fie electrician de constructii ca acolo sunt putine fire si il invata zugravi sa bage diblurile fara sa dea jos tencuiala dar el tot o tine pe a lui ca electricianul stie programare si ca el se duce in fabrici sa dreseze robotii.
Multumesc mult comunitate!

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Zii să nu mai bea.

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Electrician ce anume? Poti fi electrician,, oare cum le zife, tehnicieni, aia care muncesc, sau electricieni ingineri care stau si se uita laughing dau comenzi doar astora, fac proiecte, executa lucrari cu echipe etc.
Nu faci facultate si te duci sa tragi tu fire mai stiu eu pe unde laughing Sa ai un job in domenoiul asta este bun, adica e de viitor, nu comnteaza ce, inginer, muncitor, orice in domeniul electricitatii e de viitor.
Robotica si alte desene animate, acolo mergi doar daca esti as, in rest nu merita.

| Violleta2022 a răspuns:

Parca tu insuti erai un electrician batran... inca incapabil sa-i explici prietenului care-i diferenta dintre un electrician, electronist, electromecanis samd?

"în 31 August | AndreiBiscuiteanu a întrebat:

Sunt electrician batran dar foarte bun automatist pe tehnica din 1980
As vrea sa fac in ciuda la dusmani si sa trec firma de la pfa la srl si voiam sa intreb daca se poate sa raman fara angajare si sa incasez 300 de lei de la fondul de rulment ca am contract cu o asociatie de bloc.
Si daca se poate sa lucrez ca Leoni Wiring aicea la mine in sat macar la curatenie ca mi-am pus CV-ul acum a 8 a oara ca asa il pun eu primavara si toamna pana acum nu m-a sunat."

Bula
| Bula a răspuns:

Sunt meserii inrudite, deci cu una din calificari poti trece si pe aproape fiecare alta din ramuri.
Conditia este sa faci fata la interviu, proba de lucru si la perioada de incercare.

| Andreibistrita a răspuns:

Salut prietene.
Se vede ca esti necalificat si o nulitate in domeniu.Ca sa lucrezi in asistenta tehnica la utilaje cnc trebuie sa stii de toate.
Electrotehnica,electronica,mecanica,sa cunosti toate tipurile de electrovalve hidraulice si pneumatice,toate tipurile de senzori existenti,diferite limbaje de programare pentru automate programabile,geometrie,matematica, G-code ca sa intelegi ce anume din program este incorect, si sa nu faci dezastre, sa stii cum lucreaza o freza sau un cutir de strung, cunostinte despre prelucrari prin ascchiere viteze de avans viteza de rotatie, rezistenta materialelor etc.
Unii gasesc un defect in 30 de minute altii in 30 de zile sau nici atunci.
Imagineaza-ti un necalificat raios cat valoreaza in domeniu.