Conform legii nu este corect. Plata se face in luna urmatoare angajarii pentru numarul de zile lucrate in luna anterioara. Poti reclama la ITM daca este o asemenea situatie si, daca esti incapatanat, poti continua cu reclamatiile daca incearca desfacerea contractului de munca sau sa-i dai in judecata. Daca esti angajat si-i dai in judecata esti scutit de taxa de timbru si taxa judiciara.
https://lege5.ro/......dul-muncii
Te inseli.
Salarul se plateste ce ai lucrat luna anterioara.
Deci, pentru ce ai lucrat in prima luna, ai fost platit in a doua luna, in ziua de salar.
La inchiderea contractului, lichidarea (plata muncii din ultima luna - eventuale scazaminte) se plateste aproxiativ in ultima zi de lucru SAU trebuie sa mergi inapoi luna urmatoare, la salar.
Banii se platesc intotdeauna dupa ce muncesti prima luna, niciodata inainte sa prestezi munca si se dau conform contractului d emunca pe care-l semnezi cu angajatorul.
Daca incepi lucrul pe 15 martie, primul salariu il vei primi pe 15 Aprilie, sau in ziua in care se dau salariile tuturor.
Hai sa o luam pe land:
"La inceputul unui loc de munca, imi amintesc, ca primele 2 saptamani nu se plateau si primeai acei bani la sfarsit de contract (adica banii ramaneau "in casa" cum ar veni).
Zic bine sau ma insel?" Nu este o regula generala, nu se procedeaza asa peste tot. Regula cu cele doua saptamani din salariu se aplica de regula pe unde lucrezi cu cash mult ( vanzator in magazin alimentar, casier la peco etc ).
"Intreb pentru ca nu mai lucrez unde lucram si ma intereseaza acest lucru. Daca imi aduc aminte bine, am inceput lucrul pe data de 15 ale acelei luni Martie.
Zic bine sau nu?" Noi de unde dracu vrei sa stim cand ai inceput tu lucrul? Scrie in contractul pe care se presupune ca l-ai semnat. Banii respectivi pe alea doua saptamani trebuia sa ti-i dea la lichidare odata cu restul banilor pe ultima luna lucrata.