Ai vrut sa zici ca-ti place numele meseriei. Ca vad ca despre meseria in sine nu prea stii nimic.
Ca sa ajungi avocat trebuie sa termini liceul si sa obtii o diploma de bacalaureat, asta cred ca e cel mai important pentru tine acum. Apoi urmeaza facultatea de drept, master, stagiatura si bineinteles multe "donatii". Iar ca sa-ti faci o idee, nu e deloc usor sa studiezi dreptul, trebuie sa-ti placa si sa fii foarte sarguincios.
Facultatea de drept http://www.drept.unibuc.ro/
Nu e o prostie, nu e de ras, sincer e trist ca nu stii la 16 ce facultate trebuie sa urmezi pentru a face ce iti doresti. E greu, e mult de invatat, dar ai timp. Trebuie sa ai o memorie buna ca sa jonglezi prin legislatie. E drept ca poti face drept si la facultati particulare si nu e obligatoriu sa faci imediat dupa liceu, insa poate e mai greu sa incepi o facultate dupa o varsta. Daca ai probleme cu invatatul o sa iti fie si mai greu sa te pui pe treaba. Mai ales daca e vreun impuls de moment dupa ce ai vazut un film.
Vanzator, combinator, fermier, etc. Altceva! Ceri prea mult de la viata daca deja ai probleme in liceu! "foarte mici"
Si eu am avut note mici in liceu, si am terminat o facultate la care concurenta era de 5/loc. Nu am reusit niciodata sa invat ce nu-mi place.
Problema era ca atunci nu conta inca media din liceu, acum da (din cate stiu). Deci baga mare si bafta.
DEspre facultatea de drept nu stiu insa nimic, dar am vrut sa te incurajez doar, ca vad ca unii iti dau un cap.
Sa stii ca nu e o prostie, ci este lucrul cel mai intelept pe care l-ai putea face de acum. Ajutorul trebuie sa vina de la tine:sa te apuci de invatat. Nu e tarziu deloc, ai timp sa iti corectezi mediile in urmatorii doi ani si cu mult studiu si seriozitate poti sa faci ce iti propui. Esti tanar, stai in Bucuresti si nu trebuie sa platesti camine, ai potential(se vede dupa cum te exprimi) si iti trebuie doar seriozitate si vointa.(amanunte despre materii si procedura de admitere afli de la facultate sau de pe net). Bafta!
Daca esti bun de gura si ai logica imbatabila in conversatii, daca termini liceul cu bine, daca termini facultatea de drept cu bine...atunci ai toate sansele sa fi avocat.Altfel o sa fi..."avocat neintrebat", adica te bagi intr-o discutie fara sa ti-o fi certut nimeni si fara sa intereseze pe cineva parerea ta.
Depinde de ce faci la facultate sau nu stiu. Stiu ca unul care invata ca spartu a ajuns vanzator in piata si unu care era ca tine a ajuns, nu stiu, cu o slujba cu bani.