| Alexdamian108 a întrebat:

Nu vreau sa dau Bacul consider și sunt multi că Bacul nu te ajută cu nimic in viața este doar un examen care este numit "examenul maturității" ca și examenul de a 8 a si nu o sa te întrebe nimeni în viata asta din Bac, e o prostie totala, la cum e sistemul ar trebui sa nu mai existe bac. Sunt atâția care nu iau bacul și nici nu vot să-l dea și încă nu e obligatoriu sa dai bacul, ca și cu carnetul de șofer de la 8 clase a ajuns la 10 clase și acum o să ajungă să ai 12 clase obligatorii ca sa dai pentru carnetul de șofer, pe bune? O să ajungă legea sa termini facultatea ca sa iei carnetul(permisul) de condus, poți să ajungi ceva bine in viața și fără bac, așa că întrebarea mea este ca ce pot să mă angajez după ce termin 12 clase, ceva care se câștigă și bine gen șofer curier pe mașină la altex, eMAG sau etc... Aștept sfaturi de job-uri. Toată lumea vrea bani, nimănui nu-i da școala, liceul, facultatea etc...de mâncare și serviciul este mult mai important.

Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

Păi joburile obișnuite și decente unde nu ai nevoie de bac gen tot ce ține de șoferie, tot ce tine de restaurant, agent de vânzări, agent de paza, sau de preferat poți face un curs unde nu ai nevoie de bac și de câștigă binișor gen frizer, coafez, artist tattoo, constructor, detectiv particular.

49 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ufff, esti total gresit! Fara BAC poti ramane pe veci un muncitor necalificat.
BACul are echivalenta in toata lumea, fara el nu poti merge la facultate sau aplica pentru pozitii de sefie.

| edit28 a răspuns:

Zi sincer ca nu esti in stare sa iei BAC-ul, nu o mai da ca nu e folositor etc.

| troleibuz a răspuns:

Maturator pe strada. Nu ai multe optiuni fara studii.

| Curious2 a răspuns (pentru RobertMoon):

"Atist tattoo" este meserie noua.
Nu ai nevoie de niciun fel de studii, ca sa faci tatuaje doritorilor?
Oricine isi poate infiinta un cabinet, sa obtina acreditarile necesare, sa achizitioneze aparatura necesara si sa faca tatuaje?

| GeoforceExperience a răspuns (pentru Alexdamian108):

Vai de tine daca tu faci asa pe TPU atunci in viata reala fara bac cand o sa dai cu sapa si o sa te injure la greu, ce o sa faci? Tot asa? Ca daca tot asa te da afara si nici cu sapa nu o sa mai dai

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu il da. Sint de acord cu tine, dar mai putin partea de final. Ca sa ajungi la un job bine platit ajuta la ceva si scoala aia. Nu neaparat diplomele, cit faptul ca o iei in serios si mai si inveti ceva. Si, din pacate, in multe cazuri ai nevoie de diploma. Nu ca sa stii ceva in mod deosebit, ci ca angajatorul sa te poata incadra pe post care cere studii superioare si sa primeasca pentru asta niste facilitati fiscale care sa il ajute sa isi permita sa te plateasca mai bine...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Alexdamian108):

Tu nu ești eu, dar dacă răspunzi la înjurătură cu înjurătură nu rezolvi nimic, doar murdărești aceste site, care astfel se umple cu înjurături. Dacă vrei să îl pedepsești îl ignori, cu butonul de ignor.

| RobertMoon a răspuns (pentru Curious2):

Daca citeai bine ce am scris am mentionat faptul ca poate face un curs, doar ca nu are nevoie de diploma de bac.

| Curious2 a răspuns (pentru RobertMoon):

Nu ai nevoie de diploma de bac, ca sa te inscrii la acel curs si sa il absolvi.
Asa e?

| minrest a răspuns:

Fara bac nu poti face nici o facultate, dar, ce e drept, ceva bani poti face daca esti chelner, bucatar, orice meserie de santier, oricum venitul iti va fi limitat, se va plafona la o suma nu prea mare.

| minrest a răspuns:

OK, te angajezi curier si castigi putin, curierii nu avanseaza, ci tot curieri raman, spre deosebire de foarte multi altii, in profesiile care cer scoala, cum treci mai sus? Ca altceva sa inveti, nu o sa ai timp si energie. Iar sa ramai curier, nu iti vor ajunge banii.

| minrest a răspuns (pentru Cosmin86):

Cosmine, fara bac nu poti face nici o facultate, nici macar Spritu Haret.

| Sophieka a răspuns (pentru RobertMoon):

Buna,
Pentru detectiv particular este nevoie de terminarea facultatii de drept ori daca esti lucrator in institutii publice in domeniul apararii, ordinii publice sau sigurantei nationale.

| Mosotti a răspuns:

E corect dar de multe ori la angajari se tine cont! Si stii de ce? Nu ca iti cere ceva din bac, ci considera ca daca ai luat bacul, omul ala e mai evoluat intelectual pur si simplu, si il duce mintea in general mai bine. Adica ar fi o dovada a nivelului intelectual, nu neaparat de meterii in sine.

Si asta mi s-a zis in Germania, ca ma miram si eu de ce conteaza sa ai bacul in anumite meserii cand nu au nici o legatura cu materiile.
Dar sigur si acolo pentru unele meserii nu se cerea, gen alea de care zici tu, cum nu se cere nici aici si cum nu s-a cerut, se cere doar ceva experienta sau scoala profesionala in alte meserii, deci e ok cu tine.
Adica ala care stie sa faca integrale la mate, e clar ca e mai destupat la general si poti face treaba mai buna cu el in diverse ramuri. Mai ales acum cand nu prea se mai copiaza la bac nici la noi.
Cam asa se gandeste.

Toata lumea vrea bani, dar angajatorii tin cont de niste chestii, de ex si agent comercial in Cora, tot iti cere bacu, de ce, nu stiu.
Insa ca sofer, constructor, portar, bodyguard nu iti cere, instalator, electrician, etc, cel mult o scoala profesionala. Sofer de tir de ex, dar acolo trebuie sa ai carnet de asa ceva, salarii f bune si de 2000 Euro parca bani in mana.

| Frank51 a răspuns:

Bacul este ceva ce te ajuta sa treci mai departe la alte chestii, nu inseamna ca ai realizat ceva luand bacul. Te ajuta sa iti atingi obiectivele, fara el practic nu poti face nimic.

Daca ai studii superioare indiferent de domeniu ai deja un salariu de incadrare apropiat de mediu(3000 de lei), sa nu mai zic faptul ca esti licentiat practic in domeniul respectiv si din punctul meu de vedere este frumos sa ai o cariera in viata.

| Eduard196 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ce înseamnă ratat pentru tine?

| Eduard196 a răspuns (pentru Cosmin86):

Că te văd îngâmfat sau prost, nu știu care din două, doar pentru că te crezi superior că ai salariu mare

| LexandraLexa a răspuns (pentru Sophieka):

Pentru detectiv particular ai nevoie doar de liceu pentru a merge la cursurile de doi ani de la USH. Nu mai vorbi prostii.

| Sophieka a răspuns (pentru LexandraLexa):

Ok. Nu am vrut sa spun prostii. Aceste informatii le-am aflat de la un detectiv. Bafta!