Eu am lucrat în imobiliare imediat după ce am terminat liceul (profil protecția mediului) liceul la agenție nu a contat pe ce specialitate am fost.
În timp ce eram la agenție am mers si la facultate (profil administrație publică)
Daca dorești să te axezi strict pe imobiliare depinde la ce agenție vrei sa mergi, unele îți oferă cursuri gratis sau cu plată (eu am făcut cursuri gratis). Fără a fi nevoie să te stresezi cu alegerea unui liceu/facultate special pentru asta.
BENEFICI DACA LUCREZI ÎN IMOBILIARE
1. Program flexibil ( tu ți-l faci după bunul plac)
2. Dezvoltarea abilităților de comunicare ( vei ajunge să te modelezi după fiecare persoană) și oportunitatea de a cunoaște sau împrieteni cu alți oameni
3. Salariu de peste 1.000 euro
DEZAVANTAJE
1. După cum bine poate știi sau ai auzit, lucrul cu oamenii este cel mai greu. (Mulți mint sau nu respectă contractul) De asemenea, în această zonă de multe ori și tu vei înflori anumite lucruri despre proprietăți ca să dai bine la clienți.
2. Salariul nu este lunar, ci doar atunci când reușești să vinzi/dai în chirie o proprietate.
3. Tu trebuie să investești prima dată, de exemplu când te vei duce la vizionari sau la preluare nimeni nu-ți va deconta (combustibil, sau biletul de tramvai, autobuz) daca stai in oraș și ai ceva proprietăți e ok, dar poate vei ajunge sa ai și la sate unde acestea sunt la kilometri distanță și posibilitatea să mergi acolo iar proprietarul să te refuze în preluare din diverse motive sunt mari sau clienții ce doar vin, văd și pleacă.
În rest, este o experiență frumoasă, îți recomand să încerci, dar să nu ai mari așteptări, șansele să vinzi în fiecare lună ca să-ți câștigi salariul sunt destul de mici având în vedere concurența destul de mare.
Superb raspuns meriti toate fundele, bravo!
Mulțumesc!
Multumescc! Mai am o intrebare sunt luni in care nu ai deloc salariu?
Da, poți atinge mai mult de 3 luni în care să nu primești salariul, de asta cel mai recomandat ar fi să ai înainte un loc de muncă stabil, iar imobiliarele le să fie a doua sursă de venit.
Multumescc!
Ca sa faci afaceri imobiliare ai nevoie de bani nu de liceu.
ca sa lucrezi in imobiliare ai nevoie doar de niste cursuri
Poate pe tine acum te tenteaza salariul sau comisionul, dar vinzarea unei case dureaza luni de zile sau chiar ani, tu in acest timp trebuie sa muncesti in fiecare zi si poate ai salariu fix dar este mic si nu iti va ajunge, mai bine daca poti angajeaza te la bancă acolo ai salariu mai mare iar daca esti si frumoasa suta la suta te vor angaja, momentan esti clasa a 8 a pana sa te angajezi mai trec niste ani in care sigur vei vrea altceva poate vei dori sa pleci in alta țara pe alte salarii decat la noi, pana atunci invață bine termina un liceu fa o facultate ca fara acestea degeaba visezi, orice job pretinde o diploma de liceu macar sa ai 12 clase cu bacul luat, facultatea este optionala o faci sau nu, dar fara 12 clase nu gasesti un serviciu bine platit, gasesti lucrator comercial la un supermarket pe zona caselor de marcat. La ce liceu ai vrea sa intrii? Mult succes
Salut
Nu e neapărat necesar un liceu anume. Indicat e să îți cumperi niște cursuri de imobiliare sunt convins că vei învăța mult mai ales dacă găsești și persoana potrivită să te învețe.
N-ai nevoie de un profil anume, profilul liceului = cu zero. Pe imobiliare ori ai "papagal" si te pricepi sa vinzi (ai vrajeala in tine la greu si putere de convingere) ori nu esti facut pentru asta. Cu vanzarile nu exista cale de mijloc. Si daca faci niste cursuri de vanzari, daca esti un introvertit anxios social domeniul asta nu e de tine. Asta este un domeniu pentru o nisa speciala de oameni.
Orice liceu alege filiera nu in functie de job ci in functie de ce esti priceputa, mare, stinte ale naturii, romana, stiinte sociale, vocationale. Ca vrei sa fevi e unace o sa devi e altceva plus ca ca fata tu ai scopuri mai mari decat un job, ia-o pas cu pas