anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Sunt clasa a 12a si inca sunt in dubii cu ceea ce o sa fac dupa liceu(cam dezamăgitor putin sa zic dar aia e).De facultate nu stiu ce sa zic pentru ca nu ma simt eu in stare prea tare sa pot trece prin una gen, ma refer la învățat si etc.La momentul actual ma descurc foarte bine cu geografia si aveam în gând sa fac ceva cu treaba asta,mai am in cap ceva legat de agent de vânzări (inca nu știu ce si cum trebuie sa fac si cum ajung unul).Si mai am o opțiune sa ma fac electrician si dupa sa ma angajez la o fabrica maricica de la mine din oras dar nu stiu cum ajung unul,am căutat pe net o postliceală sau ceva si nu am gasit nimic, nu stiu cum sa incep treaba asta legată de electrician.As avea nevoie de ceva sfaturi in legătură cu cele 3 lucruri menționate mai sus.Multumesc

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Agent de vanzari este VANZATORUL din magazin!
Iar ca sa ajungi unul trebuie sa termini 12 clase si sa iei BAC-ul.
Electrician ajungi daca faci o scoala postliceala de meserii (electricieni, mecanici, frizeri, croitori samd) dupa ce termini liceul.
Nu mai cauta pe net ceea ce nu ai habar sa cauti. Mergi la Inspectotaul judetean Scolar si interseaza-te.
Din pacate geografia ramane un obiect placut doar pentru tine, nicium de ajutor in meseriile pe care vrei sa le faci in viitor.

| sierra1 a răspuns:

1 e ok dacă vrei să fii prof (dar e greu sa ajungi că nu-s locuri)
2 si 3 nu trebuie facultate!

| MistarGoGu a răspuns:

Pentru agent de vânzări *( inclusiv imobiliar ) îți trebuie " papagal " FORTA putere de convingere! Sa poți accepta de 99 ori un REFUZ pana ajungi la un DA!
E unu pe net Răzvan Căzănescu cu ceva cursuri de vânzări & marketing! Unele gratis! Cauta pe YT canalul TBF!
De electricieni ESTE saturata piata și la noi și în vest! Invata mecatronica - robotica și ai × 50 șanse mai mari sa găsești de munca!
Sau tehnician CCTV & Alarme! Toți au nevoie de montaj *( firme & privați)!

| MistarGoGu a răspuns:

O facultate o poți face la FF *( Fără frecventa sau FR - frecventa redusa de regula Vineri & Sâmbăta la unele cursuri mai importante sau examene! )
Exclus cele tehnice unde faci laboratoare & practica!
Drept, Economie, Marketing sau alte facultăți cu multa teorie & toceala! - le poți face ușor la FR!