| Manea_Claudiu_1995 a întrebat:

Salut..Sunt clasa a 9-a la stiintele naturii si vreau sa dau la medicina..La mine in liceu pot da examenul ECDL sau CAMBRIDGE..Care dintre ele m-ar ajuta mai mult pe mai departe? Mentionez ca eu as vrea sa ma stabilesc in Australia dupa facultate sau chiar din timpul facultatii. FUNDA...

6 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Deoarece locuiesc in Australia, te-as sfatui sa dai EDCL. Cu adevarat nu te va ajuta la absolut nimic. Doar va creste un poc increderea in tine si nu iti va fi frica de calculator.

Testul IELTS iti este tie necesar pentru Australia. Dar nu te grabi ca are o valabilitate de doar doi ani.

Asa ca da-l atunci cand e cazul. Pana atumci antreneaza-te la limba.

Nu imi dau seama insa cum vei vrea sa faci medicina aici, in Australia. Daca nu ai niste rude care sa te cheme aici, sa ti se acorde viza este destul de greu in situatia ta. Poti cel mult sa vii la facultate aici, dar pentru studentii internationali costa exagerat. E un business.

Daca ai de gand sa incepi facultatea in Romania si sa o continui aici. Nu cred ca se poate. Va trebui sa o ieo de la inceput. Daca vrei sa termini medicina in Romania si sa vii aici in Australia sa lucrezi ca medic... e destul de dificil pentru ca nu o sa poti sa faci asta pana cand nu sustii vreo doua examene destul de dure. Acestea se dau odata pe an. Daca pici, anul urmator ai sansa. Asta considerand ca ai viza. Altfel daca ai veni pe skill visa e mai complicat ca trebuie sa lucrezi 2 ani in domeniu. In fine, nu e chiar usor de ajuns aico si fara 10000 de parai nu scapi sub nici o forna daca vrei sa te stabilesti. Cam asta-i pretul plus minus.

Ma rog, repet, personal nu imi dau seama cum vrei sa procedezi, daca ai sau nu un plan.

| Manea_Claudiu_1995 explică (pentru cristimihailov):

Salut.Am luat in calcul toate variantele spuse de tine.Habar nu cum o sa fac, dar vreau sa o fac.Tu cum ai reusit sa pleci in Australia?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai astea sunt doua examene complet diferite. ECDL-ul cuprinde cunostiintele privind pachetul Office si te ajuta pentru ca scapi de competentele digitale si da altfel in CV. In plus zilele trecute am vazut pe un site ca se cauta om care are diploma pentru pachetul Office. Cambridge-ul il poti da, insa stiu ca doar la Bucuresti se da. E foarte bun pentru engleza si daca vrei sa dea foarte bine pe diploma iti sugerez un C1 (mai e C2, dar acela e foarte greu si majoritatea profesorilor il dau). Insa poti incerca IELTS daca vrei sa mergi mai departe la o facultate din afara... stiu ca majoritatea cauta diploma IELTS pentru engleza

| Manea_Claudiu_1995 explică (pentru anonim_4396):

Am auzit si de testul IELTS, stiu ca se cere pentru viza in unele cazuri, dar imi e mai la indemana Cambridge... Poate o sa imi echivaleze Cambridge-ul...

| Manea_Claudiu_1995 explică (pentru anonim_4396):

Ideea e ca eu vreau sa il dau pentru a scapa de o grija atunci cand obtin viza deoarece imi vor testa abilitatiile mele si in limba engleza si asa o obtin mult mai repede.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Manea_Claudiu_1995):

A, am inteles. Oricum, sunt foarte bune amandoua. Eu ECDL-ul l-am dat deja