| roberta14456 a întrebat:

Salut! Sunt studenta la limbi straine in anul 2, București, si mi-am dat seama ca nu imi place deloc orasul asta. Este vreo posibilitate sa ma transfer la limbi straine in Iasi si sa imi echivalez macar primul an de studiu? Sau trebuie sa iau facultatea de la capat?

5 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Teoretic te poti transfera la orice facultate care are acelasi profil. Acum trebuie si ca facultatea respectiva sa-ti accepte transferul

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca te oboseste orasul si aglomeratia, sa stii ca nici Iasul nu e cu mult in urma. Daca totusi nu ai pretentii de condus sau de transport in comun pe stil nemtesc, cu mersul pe jos sau cu bicicleta/trotineta faci treaba in Iasi. Totusi, nu te astepta ca viata sa fie semnificativ mai ieftina aici, ca nu e...

| wildthing a răspuns:

Eu zic sa te mai gandesti. Bucurestiul ofera mult mai multe oportunitati decat orasele mai mici.

| Neimportant a răspuns:

Da, este posibil să te transferi la limbi străine în Iași și să îți echivalezi primul an de studii, însă va trebui să depui o cerere la universitate și să obții aprobarea în funcție de programa și criteriile lor de echivalare.

| Violleta2022 a răspuns:

"Condiții generale pentru transfer de la o facultate la alta:
Transferul se poate face doar dacă există locuri libere în programul de studii la care dorești să te transferi. Aceste locuri sunt stabilite de fiecare facultate, iar numărul lor poate fi limitat.

De obicei, facultățile solicită un anumit nivel de performanță academică pentru a accepta transferul. De exemplu, este posibil să fie necesar să ai o medie bună (de obicei peste un anumit prag) pentru a fi eligibil pentru transfer.

Este important ca programele de studii de la facultățile între care dorești să faci transferul să fie compatibile sau să ofere posibilitatea de a recunoaște cursurile deja finalizate. În funcție de domeniu, este posibil ca unele credite să fie recunoscute, iar altele nu."