anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Sunt tanar, am 30 de ani si momentan locuiesc cu parintii intr-un oras mic (pana in 15.000 de locuitori). De ceva timp ma gandesc sa plec de aici si am 2 posibilitati:
1. Oras mare in Romania gen Cluj-Napoca/Sibiu/Oradea mutandu-ma singur intr-o garsoniera
2. Strainatate (Germania/UK) tot singur
Sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa aleg, in primul rand vreau sa locuiesc intr-o garsoniera/apartament singur, in al 2-lea rand sa am un loc de munca si in al 3-lea rand imi doresc sa evoluez, sa fiu linistit si fericit (lucruri pe care acasa cu familia nu le-am avut niciodata, tata scandalagiu/betiv)
Voi cum ati proceda? Eu unul nu am prea multa scoala (12 clase + diploma de BAC), vorbesc fluent limba engleza, am permis de 12 ani.
Preferi sa ramai in Romania in oras mare/dezvoltat sau sa emigrezi in strainanate?
Multumesc!

12 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pleaca.
In Romania munca necalificata este batjocorita. Nu merita.

| sierra1 a răspuns:

"vreau sa locuiesc ..sa am un loc de munca..sa evoluez..cum ati proceda? "

e nobil ceea ce dorești dar intrebarea e ce ai FĂCUT pentru asta?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Imi doresc sa evoluez. Să evoluezi, poți oriunde, nu este nevoie să pleci pentru asta nicăieri.
Să fiu liniștit. Dacă pleci pentru asta oriunde, nu o să fii.
si fericit.
Dacă pleci pentru asta oriunde, nu o să fii.
Dacă pleci din motive greșite, ratezi plecarea, pleci degeaba.

| iulia0514 a răspuns:

La 30 de ani cam greu te adaptezi singur dacă ai statului cu părinții până la vârsta asta! De lucru găsești peste tot acum depinde și ce știi sa faci

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tu practic trebuie să o iei de la 0 la 30 de ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai bine pleci.

| Pocait01 a răspuns:

Salut!
Eu dacă aș fi în locul tău m-aș gândi la ce s-ar întâmpla dacă voi avea nevoie de ajutor. De exemplu cine te-ar ajuta dacă ai ajunge în spital în Germania.
Eu, și noi în general care suntem pocăiți și facem parte dintr-o biserică neo/protestantă suntem asigurați pentru că oriunde ne-am duce avem frați și surori în Hristos care ne-ar ajuta/vizita/încuraja. Dar tu ce ai face?

Dacă ai pe cineva de încredere acolo în străinătate și crezi că te descurci atunci DA! Du-te. Dar dacă te știu și mai puține persoane decât aici... atunci nu văd rostul.