Există anumite facultăți care-s acreditate în străinătate, cred că poți găsi unde e acreditată pe siteul fiecărei facultăți.
Facultatile din Romania nu sunt recunoascute in multe tari, nici macar in Anglia.
In orice caz, ia-ti adio de la Anglia, pentru ca nu vei mai putea intra acolo decat cu viza legala de munca.
Cat priveste sa faci o facultate in Anglia, este posibil doar daca au parintii 20.000-30.000 de euro sau lire pe AN, sa plateasca facultatea, cazarea si intretinerea acolo.
UK nu mai este in uniunea Europeana si acum ai nevoie de viza si plata tutror cursurilor sau facultatilor care le fac stainii in UK.
Majoritatea sunt valabile in UE iar pentru restul tarilor trebuie sa dai examene de echivalare. Daca UK iese din UE e posibil sa nu fie valabile (e doar o posibilitate). Dar in general pe englezi ii intereseaza sa stii meserie nu ii intereseaza diploma deci nu ar trebui sa te stresezi prea tare (numai daca nu esti medic sau ceva de genul). Facultatea in UK e foarte scumpa plus chirie, intretinere etc si nu prea ai timp sa iti iei un job asa ca mai bine faci in Romania daca tot e gratis, ai timp sa muncesti in afara
Pe englezi ii intereseaza sa ai referinte de la un fost angajator, ce numesc ei "experienta locala".
Da, si asta
Nu conteaza ce iti recomanda altii. Intai trebuie sa te intrebi pe tine ce iti place, ce pasiuni ai si ce tipuri de joburi te-ai vedea facandu-le pe viitor. Degeaba iti spunem noi de exemplu ca medicina, ingineria si it-ul sunt in trenduri, daca tu poate nici nu te-ai potrivi in acele domenii. Spune-ne preferintele tale si abia apoi putem discuta aplicat pe persoana ta.
Apropo, trebuie sa ai in vedere si faptul ca odata cu Brexit-ul, taxele de scolarizare pe an la facultati se vor dubla - adica de la 15.000-20.000 de lire in sus, iar ca statul britanic nu va mai acorda imprumuri de studiu pentru studentii internationali.
Teoretic, da. În special cea din Cluj, Iași, București, și alte universități de renume. Dacă au programe Erasmus în anumite țări, ar trebui să fie bine. Dar de la diploma de facultate până la un loc de muncă și de a te dezvolta într-o profesie, este o altă poveste. Adică, fiecare angajator poate avea păreri și așteptări diferite pentru cei care sunt stabili acolo, dar păi cineva străin. Nu te primește cineva cu brațele deschise, doar dacă ai 10 pe linie, ai făcut voluntariat, mega proiecte, sau ai vreun talent special!
Părerea mea, să ai alte opțiuni internationale de a lucra și/sau învăța, cum ar fi Canada, Statele Unite, Australia, și altele care vorbesc în principal limba engleză. Marea Britanie este una din această listă, spun asta pentru că a ieșit de pe "lista europeană".
Ideea nu e sa fac scoala acolo! Ideea e sa o fac aici, dar sa poate fi diploma valabila acolo, sa pot sa imi găsesc loc de munca acolo! La mine in principal ar fi informatica sau psihologie...Nici nu știu, ca a ajuns sistemul de învățământ atat de jos încât habar nu ai la ce te pricepi, ce știi mai bine sa faci, ca sunt profesori slabi pregătiți, nu te invata nimeni cum sa te orientezi si ce sa faci mai departe, mi-ar fi plăcut și Kinetoterapie, eram bun la bio, chiar și chimie, puteam sa încerc ceva laborant, doar ca in ultimii doi ani, profesorii au fost submediocrii si ora fiind oribilă, mai ia și invata, poate am eu o mentalitate greșită, dar chiar nu știu!
Si ne intoarcem la Brexit. Nici nu stiu cat timp si daca o da recunoasca diplomele si calificarile din Uniunea Europeana, sistem de puncte, contract de munca, test de limba...
aksjsksbjsbs întreabă: