Si eu am avut aceasta problema.Dar nu stiu cum am scapat de ea, pur si simplu m-am detasat.
O parte din vina o au toate personajele puternice vazute sau citite vreodata.Pe mine una m-a fascinat din prima Blair Waldorf,am adorat-o pe Scarlett O'Hara si ce sa nu mai zic?
In fond,cei mai bogati oameni ai lumii sunt foarte puternici psihici, iar daca nu sunt sigura pe mine ce rost are?
Este o vorba cum ca cei ce sunt destepti sunt nesiguri in timp ce prostii sunt siguri pe ei, si spun numai prostii.stiu ca e proasta exprimarea vorbei, dar nu mi-o aduc aminte.
Totul tine de tine...si de cei din jurul tau.
Emotiile mai dispar in timp, oricum mai ai multi ani pana o sa termini facultatea. Insista pe limba romana si gramatica. Si la aceasta postare ai multe greseli: nu-ti pui meditatii, ci faci meditatii, nu expirmare, ci exprimare etc(remeditat, probolema, prezenatare, litera mica la inceput de propozitie). Cred ca nu esti destul de atenta cand scrii si nici nu verifici ce ai scris, inainte de publicare. Succes si numai bine!
De ce te-ai bloca? Sa stii ca munca de jurnalist nu priveste numai munca de reporter, poti foarte bine sa scrii la un ziar, fara sa iei contactul direct cu cei ce vor urmari stirea ta, sau ce vei scrie tu acolo. Si legat de timiditate, nu te mananca nimeni!
Si eu intentionez sa dau la jurnalism.cred ca va trebui sa ai mai multa incredere in tine, sa fi sigura pe ceea ce spui si sa pui accentul pe autocontrol.bafta:*
Emotile sunt o bariera in calea comunicarii. Ele nu pot fi eliminate dar pot fi reduse. De exemplu eu am avut mari emotii la examenul auto atunci cand am avut prima data orasul. Si l-am picat. Nu stiu daca l-am picat din cauza emotilor dar pot sa spun ca au avut un mare impact negativ asupra mea. A doua oara mi-am zis asa: ori il iau ori nu il iau, politistul acela sta in dreapta mea doar ca sa vada daca sunt in stare sa sofez. Daca ma descurc imi da carnetul iar daca nu, ma F** in el carnet, doar nu ma omoara nimeni daca nu il iau, nu mi se intampla nimic. Nu este sfarsitul lumii. Si l-am luat. . Incearca metoda asta, poate o sa te ajute la fel cum m-a ajutat pe mine. (La partea cu injuratuta, injura in gand, daca vrei sa faci ca mine ). Sper ca te-am putut ajuta... daca nu... sper ca te-am facut macar sa zambesti.
Jurnalismul nu presupune neaparat prezentarea ideilor in fata publicului. Poti sa optezi pentru redactor sau jurnalist, nu neaparat crainic tv sau reporter. Oricum, pana la facultate, o sa iti controlezi in mare parte emotiile. O sa ai totusi probleme cu limba engleza daca exprimarea in limba romana este slaba.
Nu te ingrijora. Incearca sa vorbesti cu cat mai multa lume si asa vei scapa de emotii.
Nu ar trebui sa fii timida.Imagineaza-ti ca esti in fata celor mai buni prieteni .Dar daca nu functioneaza ar trebui sa exersezi mai mult in fata oglinzii nu strika niciodata acest lucru Bafta :*
Off.emotiile.Ca sa devi jurnalist trebuie sa "turui" din gura non-stop.Pe mine cu greu ma opreste cineva:dUita si tu de oamenii din jur(cine vorbeste?! eu am lesinat cand am avut spectacol) si inchipuieti ca esti tu intr-o oglinda.Succes
@ioandelasal: nu am fost atenta cand am scris, si mereu ma grabesc, nu m.am verificat dupa ce am scris, dar fi sigura ca stiu sa scriu