| Boy98 a întrebat:

Salut.Tpu
Am 14 ani si sunt in clasa a7a,si as vrea sa devin avocat,ce pasi trebuie sa urmez, ce liceuri mi-s-ar potrivi, si ce trebuies sa fac dupa liceu sa ajung avocat?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai putz, deci e bine sa urmezi liceul cu profil filologie adica uman, unde inveti mai multa istorie romana engleza
apoi dupa ce iei bacul te inscrii la facultatea din orasul/judetul tau cu profilul Drept sau Drept si administratie publica, acolo faci 4 ani facultatea, dai examenul la baroul de avocatura + 2 ani rezidentiat sub "aripa" unui avocat care te indruma si te plateste sau nu, depinde cum te intelegi, dupa astia 2 ani esti avocat propriu zis, deci 6 ani dupa ce iei bacu vei fi ocupat happy.
eu sunt la facultate inca si stiu salut

| raluk27 a răspuns (pentru anonim_4396):

No offence, cu atat mai mult daca esti la facultate (si presupun ca e vorba despre Drept), ar trebui sa stii ca nu se numeste rezidentiat, ci stagiu. Rezidentiatul e la medici.

| anonim_4396 a răspuns (pentru raluk27):

Asa,merci uitasem cum ii spune laughing, sunt anul 1 nu stiu chiar tot

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Urmezi liceul, preferabil profil de stiinte sociale si apoi o facultate de drept si obtii licenta.
Dupa facultate reusesti la examenul de admitere in barou, ca avocat stagiar, faci 2 ani de stagiatura pe langa un avocat definitiv/birou de avocati si reusesti la examenul de definitivat si ai ajuns avocat.