anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 35 ani si am dificultăţi să-mi găsesc un job. Până la 33 de ani am avut joburi cam fara prea multă raspundere si de maxim 2 ani cu pauze destul de lungi intre joburi din cauză că aveam perioade cand sufeream de tulburări psihice pentru care luam tratament şi nu puteam să ma folosesc de adevăratul meu potenţial. Acum m-am vindecat aproape 100% dar cand ma duc la cate un interviu nu ştiu cum să-mi explic trecutul şi mă blochez. Acum urmăresc joburi mai bine cotate care pot să-mi pună in evidenţă adevăratul potential dar mă lovesc de......lipsa de experienţa şi urmările trecutului. Nu doresc să mă resemnez.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Ai vazut ce reclame frumoase sunt cele de la Caroli? Dar de la Coca Cola? Dar cele de la dr. Oetker? Si astea ar fi doar o parte...

Stiai ca toate produsele de mai sus iti pot pune sanatatea in cuie? Datorita substantelor continute?

Dar cand vezi reclama... iti vine sa le consumi.

Ei nu iti arata cum vine porcul si este taiat, cum sufera si sangereaza, pentru ca tu sa ai pe masa mezelul. Nici coca cola nu iti arata ca de fapt amesteca apa cu un concentrat de cofeina cu zahar si coloranti. Dr Oetker este definitia diabetului. Ei nu iti arata cum toate chimicalele alea le amesteca si nici cum actioneaza ele in tine dupa...

Asa ar trebui sa fii si tu. Nu trebuie sa arati angajatorului cine esti cu adevarat. Ba chiar nimic din mecanica ta interna. Asa cum nici tu nu vrei sa vezi porcul omorat din mezel.

Tu mergi la angajare pentru a te marketa. Nu inseamna neaparat sa minti. Inseamna sa accentuezi calitatile tale pentru job si sa le ascunzi pe cele care nu l-ar face mandru pe angajator.

Aceasta se cheama marketing personal. Ca sa ajungi acolo ar trebui sa ai incredere in tine si sa te marketezi fara sa clipesti.

Pe de alta parte este vorba de faptul ca tu vrei o pozotie de raspundere... de fapt nu prea inteleg ce inseamna asta. Difera de la om la om interpretarea. Oricum ar fi... angajatorul angajeaza atitudinea.

O atitudine sigura pe sine este cea mai importanta chestie. Dar sigura pe sine, nu staruitoare in prostie.

Apoi angajatorul angajeaza o persoana relaxata. Nu una care tremura din toate incheieturile.

Si nu in ultimul rand... faptul ca ai facut tratamente medicale... este o chestie personala. Nu trebuie sa o stie si altii.

Din ce vad e mai mult chestie de mod de abordare si de curatare de CV. In loc sa pui multe locuri in care ai lucrat, mai bine pune cateva.

In loc sa spui ca ai abandonat locurile anterioare de munca... mai bine spune ca intotdeauna ai cautat X (calitate pe care angajatorul o are gen localozat undeva, oameni mai multi, chestii mai grele, mai mult de lucru, etc)

E doar chestie de punct de vedere.

Dar tu esti prea direct... un om nu vrea sa auda ca e prost. Ci vrea sa auda cum ar putea invata...

3 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Nu te resemna! Studii/pasiuni? Si eu am tot 35 si ma toaca nevasta la cap sa ma angajez, dar la cum e piata muncii la noi acum, cu putine exceptii merita efortul. Alternativa? Ai net, ai cap, ai potential, FOLOSESTE-LE!

| mihai69 a răspuns:

Mda... cam așa e și fie-mea.
Totuși, stau și mă-ntreb: nu cumva face asta pentru că e mult mai plăcut să te faci că vrei să faci ceva și tu de fapt să tai frunză la câini?

| RecKinul a răspuns (pentru mihai69):

Lumea asta in care trăim nu mai este atât de simplistă ca acum 30 de ani. Suntem bombardaţi cu tot felul de informaţii nocive iar diferenţa între bogaţi şi săraci este mult mai mare. Oamenii mai sensibili şi cu suflet bun pot cădea mult mai usor in depresie. Lipsa de voinţă şi delasarea (lenea) sunt semne ale depresiei. Depresivul este cel care nu-şi mai găseşte bucurii in viata de zi cu zi sau mai rau, nu mai vrea să trăiască dar nu are curaj să se sinucidă fiindcă credinţă îi spune că va ajunge in iad. Un om fara voie bună nu poate fi la fel de activ precum cel cu voie buna. Nemaiavând bucurii sau dorinţă de viaţă el nu mai este la fel de activ (merge pe conceptul că nu are pentru ce să muncească dacă nu vrea să mai trăiască). Pe de altă parte un depresiv este mai greu de acceptat intr-un colectiv fiindcă afectează mentalul şi voia bună a întregului colectiv, in consecinţă performanta în muncă a intregii echipe. Firmele bine organizate au departament de resurse umane cu oameni specializaţi care îşi dau seama ce fel de caracter are cel care vrea să se angajeze.

Întrebări similare