| AlexBideneaua123 a întrebat:

Salut TPU! Am o intrebare, in armata romana este adevarat ca ofiterii stau mai mult la birouri semnand hartii, iar subofiterii fac treaba de teren? Sunt clasa a XI-a si as dori sa ma indrept spre o cariera de militar, dar nu as vrea sa stau in spatele unui birou semnand acte sau al unui laptop, nu ma defineste. Rog cei cu experienta sa raspunda daca se poate, dau funda.

6 răspunsuri:
| BogdanTemisan22 a răspuns:

Treba sta in felul urmator baiete. La birouri stau cei care au note mari la roman in generala si liceu ca sa scrie corect(nu toti analfabetii). Pe teren merg cei care au note mai mari sport. Pt cariera de militar iti trebuie sa stii putina istorie(nu mizeriile care se predau, se pune accent pe istoria adevarata si redactrile scrise de adevaratii cronici), apt fizic(iti recomand exercitii fizice dimineata pe stomacul gol si seara si sa alergi 8 km in fiecare zi) si geografie pentru orientarea in spatiu(coordonate: latitudine, longitudine si sa stii sa folosesti busola). Multa bafta iti urez!

| MistarGoGu a răspuns:

Dacă vrei ACTIUNE PE BUNE! Legiunea Străină boss! Acțiune + $$$$$$$$ + cetățenia franceza după 5 ani de contract!

| MistarGoGu a răspuns:

Sunt firme internaționale de securitate care iti dau ACTIUNE +$$$ CAT NU POTI DUCE! Securitate pe nave comerciale *( Somalia ) misiuni prin Africa sau alte tari mai " dubioase "!
Dacă dai coltul măcar de un monument frumos sa ai parte!

| AlexBideneaua123 explică (pentru BogdanTemisan22):

Deci in concluzie nu conteaza daca esti ofiter sau subofiter, alte criterii determina daca esti pe teren sau la birou?

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu te lua după BogdanTemisan22! Pun pariu că nu știe cu ce se mănâncă armata (mă bazez pe răspunsul lui, slab). Sunt arme și arme. Adică una este când ești la o armă luptătoare și alta este când ești la servicii. De exemplu un infanterist tânăr este la o armă luptătoare, dar un genist sau chimist nu este la o armă luptătoare (combat). Acum și aici sunt două categorii. Ești luptător până la o anumita vârstă, după care vrei să avansezi în funcție și încet, încet ajungi la birou. Este exemplul meu. Am fost luptător (infanterist) 16 ani (se zicea cu portharta pe fund - așa era expresia) plus cei 3 ani de facultate (atunci se zicea Șc. Militară). Apoi am trecut la birou 8 ani. Apoi, după 27 ani am trecut în pensie. Am mai lucrat 10 ani în viața civilă și m-am ales (după toate) cu reumatism, rinichi bolnavi, tensiune, retenție de apă, etc. Dacă vrei pot să-ți spun care sunt categoriile de arme pe specialități.