Vad ca ai doar 16 ani, deci cultura muzicala sau conservator nu ai si nici critic muzical nu poti fii, fiindca nu ai cunsotintele necesare.
Dar in urmatorii 2-3 ani pana termini liceul, ai posibilitatea sa te testezi si sa vezi daca unul din hobby-urile pe care le ai, le poti transforma intr-o profesie de viitor.
Asadar, cum tie iti place sa canti, te sfatuiesc sa mergi la un Club de Tineret (scoala populara de arta) si cere unui profesor de acolo, sa te testeze, sa vada daca ai voce, daca ai talent si daca merita sa te indrume la o scoala muzicala, ca sa inveti efectiv sa canti, dupa solfegii si partituri muzicale.
Acelasi lucru se intampla si cu poezia: mergi la un Cenaclu Literar local si prezinta-ti poeziile tale, ca sa vezi critica si evaluarea expertilor literari.
Asta-mi aduce aminte de o concurenta la "music idol" de acum vreo 9-10ani, care s-a dus sa cante o melodie in engleza, dupa ureche si toata sala impreuna cu juriul s-au prapadit de ras, ca era afoana total si la muzica dar si la engleza.
Uneori familia si prietenii nu-ti spun adevarul, sa nu te raneasca, de aceea este nevoie de expertiza unui profesionist sau critic, ca sa stii sigur ca ai talent, sau esti complet afon.
Uite si tu melodia cu care s-a facut de rusine, o ditamai doamna:
https://www.youtube.com/watch?v=k2eQlysJGVQ
"să citesc critică literară, să analizez videoclipuri muzicale... sfătuiți-mă!"
așa de inceput, fă-ți un blog, vezi ce iese
Daca ai mai multe hobby-uri, nu inseamna ca ele reprezinta si o pasiune. Scrii, compui, critici, dar oare o faci cu pricepere si logica, asta e intrebarea la care trebuie sa-ti raspunzi. Si eu gatesc, imi place la nebunie cand descopar retete noi, dar constientiez ca sunt doar un diletant, neavand o motivatie si o inclinatie in a face doar asta. Poti sa intrebi un expert in domeniile pentru care esti interesat, acesta te va indruma, in eventualitatea unor posibile veleitati tehnico-artistice. Referitor la partea muzicala, te pot ajuta.
Crisk întreabă: