Nu locuiesc in Anglia, dar am trecut printr-o situatie asemanatoare intr-o alta tara. Deci un rapsuns exact nu iti pot da, dar macar unul orientativ.
Dupa ce ajungi in primul rand trebuie sa mergi la primarie. Acolo declari ca ai sosit in tara si vrei sa iti gasesti de lucru. Ei te vor inregistra si in functie de motivul pentru care ai venit (la tine va fi un loc de munca) vor incepe procedura. Iti vor face niste acte si apoi cu actele respective te duci la o agentie specializata in gasirea locurilor de munca. Eventual poti intreba la primarie unde te poti duce. Acolo, la agentia respectiva iti vor trebui toate documentele pe care le ai din Romania pentru a-ti gais un loc de munca. Ei nu iti cer nicio hartie obligatorie, insa te ajuta pe tine sa iti imbunatatesti sansele pentru a-ti gasi de lucru.
In mod normal nu trebuie sa platesti nimic, dar daca trebuie probabil nu va fi un pret exagerat de mare.
Referitor la cei sub 21 de ani..nu stiu exact ce sa iti spun, cel mai bine ar fi sa intrebi acolo la agentie.
Iar referitor la plata, in mare parte ar trebui sa fie. Oricum ar trebui sa fie mai seriosi decat in Romania. Cu ce te pot fraieri insa, sunt de exemplu unele chichite din contract. De exemplu, (eu momentan locuiesc in Belgia) am cunoscut cateva persoane care lucrau ca si soferi de tir si in mod normal agentia trebuia sa le plateasca benzina, dar nu o facea. Trebuie sa stii legislatia destul de bine sau macar sa citesti contractele cu atentie.