| swjdfnk a întrebat:


Am vorbit acum ceva timp cu un baiat care a plecat in America si a stat aici toata vara. Spunea ca a reușit sa isi achite datoriile destul de mari pe care le făcuse pana sa plece si a reușit sa strângă destui bani pentru a-si duce traiul pana in vara următoare, deoarece vrea sa isi termine facultatea.
Încă de cand eram mic visam sa plec in America. Tot ce mi-a povestit mi-a dat si mai mult de gândit, dar si multă încredere. Inafara de viza( despre care am citit pe internet ca se obține destul de greu), cheltuielile, dar si cunoașterea limbii engleze, nu vad care ar mai fi una dintre eventualele probleme.
Mai exista si alte probleme in afara de cele mantinoate mai sus?
Ma gândesc destul de serios sa imi încerc si eu norocul. Oare se merita? Cineva care a fost in America poate știe mai bine.
Nu doresc răspunsuri de la copiii de 13 ani care nu stiu sa lege doua cuvinte.
Multumesc!

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Cu o astfel de intrebare nu pari sa fii prea departe de varsta celor care nu doresti sa-ti raspunda! Din cauza multora ca tine, care-si "incearca norocul" fara o prealabila serioasa documentare, rata de respingere a cererilor de viza depaseste conditia de 3% pentru ca Romania sa fie acceptata in programul Viza Waiver(programul de renuntare la obligativitatea vizelor-VWP).

Obtinerea unei vize nu este chestie de noroc----orice calatorie are un scop si pentru orice scop justificat si probat cu documente exista un anumit tip de viza( vezi o lista scop/tip viza :http://www.ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-typeall.asp)

| TheAce a răspuns:

Banuiesc ca te referi la programul ''Work and Travel'', lucru pe care nu l-ai specificat si care a facut lumea sa iti dea raspunsuri in mare masura care se refereau la sederea pe toata perioada studiilor. Sora mea a mers 3 ani la rand cu acest program alaturi de mai multi prieteni si prietene. In mare mergi la sigur, pentru ca stii dinainte unde vei lucra si ce salariu vei avea, tu putand opta si pentru gasirea unui al 2 lea job, ulterior. Recomandarea mea ar fi sa optezi pentru un job care implica si bacsis. Sora mea a venit in fiecare an dupa 3 luni cu macar 10-12.000 de dolari profit net. Aplica insa din timp.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Fiul unui prieten sarac a plecat in america aplicand la mai multe facultati. A reusit la una si a avut viza pentru perioada facultatii, A facut doua facultati intretinandu-se prin munca la spalat de vase si altele prin campus. Stand mai mult de 8 ani a reusit sa obtina cetatenia americana si acum este profesor acolo. spunea, insa, ca a fost foarte greu si daca nu se imprietenea cu o familie de americani care l-au m-ai ajutat nu stie ce facea.

| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Ca o persoana care traieste in afara romaniei de ceva vreme, si nu in europa, pot sa iti spun ca inceputul e foarte greu.

Lasand la o parte ce ti s-a spus cu venitul si cu muncitul, e in general greu daca ai prieteni buni in Romania si/sau esti atasat de familie.

Daca se merita sa pleci, la varsta ta, raspunsul este afirmativ. Este cam singura varsta la care se recomanda plecarea.

Vei ajunge, iti va fi greu. E clar. Dar oricand iti va fi greu cu plecarea.

Mitul ca o sa speli vase ca tampitul sau mai stiu eu ce mare pizza delivery guy vei fi... asta depinde doar de tine, de caracterul tau, de deschiderea ta catre viitor si catre risc. Poti sa fii mult mai mult decat atat. Asta este nivelul de subzistenta.

Singurele probleme pe care le vad eu, tu fiind la universitate americana sunt banii. Si cam atat. E foarte important sa te impriwtenesti cu localnicii si in plus e foarte important sa bagi engleza cat mai bine.

O sa iti mai fie greu sa intelegi o perioada glumele, care contin diverse expresii americane si/sau intamplari din istoria USA pe care nu o sa le intelegi decat atunci cand iti vor fi explucate.

Si iarasi important, sa nu te dai batut. Vor fi momente in care te vei simti singur, departe, poate abandonat, poate neajutorat, etc. Dar trec momentele alea. Nu spun din proprie experienta, cu din a amicilor.

Dar daca poti sa mergi, fa-o.