| Tyysonn a întrebat:

As dori sa le pun cateva intrebari celor care au fost in cadrul sau au cunostinte in legatura cu academia militara sau de politie.
1. Daca esti admis iti este asigurata cazarea si taxele de scolarizare gratuit, chiar daca nu ai facut liceul militar?
2. Dupa ce termini ai loc de munca asigurat?
3. Care ar fi valoarea salariului si a sporurilor?
4. Exista posibilitate de avansare, in ce mod si grad?
Dau Funda, vot si tot ce vreti voi.

Răspuns Câştigător
| Fortune a răspuns:

1. cazare, mancare, imbracaminte gratis
2. in mod normal da, semnezi un contrat cu ei pe 10 ani, insa, dupa cum vezi, promotia 2009-2011 n-a fost incadrata inca.
3. ofiter sau subofiter? intre 1000-2500
4. exista. vechime sau fapte exceptionale

| Tyysonn explică (pentru Fortune):

Iti multumesc de raspuns, dar cat de sigur esti ca la prima intrebare este asa cum spui tu? Din auzite asa stiam si eu dar din cate am citit pe site-urile lor si in special academia fortelor terestre si mapn, am inteles ca, hrana si cazarea nu sunt asigurate decat persoanelor care au terminat liceul militar, care au rude in cadrul armatei, ofrani si parca cei care au facut parte din domeniul militar si vor sa avansese sau ceva de genu. II cam aiurea treaba si eu is foarte nedumerit.
Ai facut cumva academia, sau ai rude?, crezi ca merita?

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Tyysonn):

Bună.
Poți citi și statutul polițistului, http://www.igpr.ro/statutul_politistului.htm.
Se merită dacă îți place o carieră militară sau de poliție.
Pa, pa.

| Tyysonn explică (pentru Legiuitoarea):

Buna, daca am terminat acedemia de politie sau militara, pot renunta dupa un timp la aceasta meserie, adica dupa cat timp pot iesi din politie sau armata, sau sunt obligat sa practic aceasta meserie, sau voi fi nevoit sa ii despagubesc pentru scolarizare? Din cate am vazut te pricepi la acest domeniu si te-as ruga sa imi dai cateva detalii. Dupa cat timp pot avansa in grad, sau cum se procedeaza in cazul avansarii in grad, depinde de mine avansarea in grad sau de voia sortii? Din punct de vedere financiar crezi ca merita? Daca nu am fost destul de coerent, te rog sa ma scuzi, sunt foarte obosit. Merci anticipat.

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Tyysonn):

Bună.
Ai un contract cu ei pentru o perioadă de timp (10 ani), dacă în interiorul acestui interval îți vei da demisia vei fi obligat să plătești școlarizarea, uniforma, etc. Avansarea în grad se face : ART. 17 Stagiul minim în gradele profesionale este: I. Corpul ofiţerilor de poliţie: a) chestor-şef de poliţie - 2 ani; b) chestor principal de poliţie - 2 ani; c) chestor de poliţie - 2 ani; d) comisar-şef de poliţie - 3 ani; e) comisar de poliţie - 3 ani; f) subcomisar de poliţie - 4 ani; g) inspector principal de poliţie - 3 ani; h) inspector de poliţie - 3 ani; i) subinspector de poliţie - 4 ani. II. Corpul agenţilor de poliţie: a) agent-şef de poliţie - 5 ani; b) agent-şef adjunct de poliţie - 5 ani; c) agent principal de poliţie - 5 ani; d) agent de poliţie - 5 ani. Sursa: http://www.igpr.ro/statutul_politistului.htm Financiar este bine și acum dacă ai funcție de conducere, un simplu ofițer are un salariu cât să trăiască, să zic, decent. Meseria de polițist trebuie să o faci din pasiune și apoi să te gândești financiar (tentația este foarte mare de a lua mită pentru diferite situații ivite în activitatea specifică). Cât privește cadrul militar citește aici legea după are funcționează, Legea numărul 80/1995. Succes!
Pa, pa.

5 răspunsuri:
| Fortune a răspuns:

Tot in scoala militara sunt si eu, la Jandarmerie mai exact si asa sunt conditiile la noi. La fel si la Academia de la Bucuresti. Nu m-as mira sa fie diferit la Sibiu, la terestre sau oriunde altundeva. E tot sistem militar