| Walkerr a întrebat:


As vrea sa intru la mascati.
Am voie sa am freza facuta cum vreau eu ( in timpul meu liber ) (daca intru aici trebuie sa fiu tuns mai mereu? ), tatuaje. Ma refer ca nu vreau sa fiu tuns scurt ( si nici macar nu-mi sta bine ). Se poate asa cum vreau eu? Va rog fara insulte.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ai picat bacalaureatul si visezi jandarmerie? Pune mana pe carte, fa meditatii, ia bacul cu nota mare, invata gramatica, daca vrei sa ajungi jandarm.
Dude, daca tu mergi pe principii de genul,, nu vreau sa fiu tuns scurt '' nu ai ce cauta la jandarmi.Acolo faci ce ti se spune si fara comentarii.
Frizura ar trebui sa fie ultima ta problema.

| Ruššelle a răspuns:

Îţi curge adrenalina prin vene şi ţi-ar plăcea să fii în prima linie a acţiunii? Mai greu. Dacă vrei să ajungi mascat, mai întâi fă-te poliţist!


Îmbrăcaţi în negru, blindaţi din cap până-n picioare, cu cagule pe faţă. Intră în forţă, şi chiar şi cel mai de temut infractor are emoţii în faţa lor. Ei sunt mascaţii, poate cei mai "fioroşi" poliţişti. În spatele cagulei, însă, se ascund ore de antrenamente, teste periodice şi ani de experienţă ca poliţişti. Cine doreşte să ajungă unul dintre ei trebuie să fie "bine făcut" şi trecut prin teste psihologice dure.

Boxerii şi judocanii au prioritate

Una dintre principalele condiţii ca cineva să ajungă unul dintre mascaţii IPJ este să fie practicant al sporturilor de luptă. "Selectăm băieţii şi în funcţie de acest lucru. Trebuie să ştie să lupte, să fi fost sportiv de performanţă în sporturi ca box, judo, arte marţiale", spune Aurelian Miron, şeful DPIR. În plus, candidaţii sunt selectaţi din rândul poliţiştilor sau al luptătorilor din trupele speciale ale altor instituţii ale Ministerului de Interne. "Nu se pot angaja civili, direct la Detaşament. Cei care doresc, vin tot din structurile MAI, dar dintre cei care au lucrat în stradă, de exemplu, de la Ordine Publică", spune Aurelian Miron.

Teste dure

Pentru a fi acceptaţi în rândurile mascaţilor, viitorii cagulaţi trebuie să treacă o serie de teste. Primul şi cel mai important este cel psihologic, special conceput pentru luptători. Probele sportive nu sunt nici ele de neglijat. Candidaţilor le este testată rezistenţa prin probe de alergare 1.000 de metri, viteza prin proba de 500 de metri şi tehnicile de autoapărare. Trebuie să treacă şi testul flotărilor, al genoflexiunilor, al abdomenelor şi cel al menţinerii în atârnat. Ultima probă testează cunoştinţele teoretice despre tactică şi modul de intervenţie. "Astfel de teste se dau la angajare, dar şi trimestrial, pentru cei care fac parte din structură. Baremele încep să scadă în funcţie de vârstă", explică şeful DPIR.

Adrenalină pură

Motivul pentru care DPIR este în căutare de mascaţi este faptul că mulţi dintre ei s-au îndreptat către alte servicii din cadrul Poliţiei. Claudiu Pătru este unul dintre ei. După 10 ani în care a făcut parte din grupa de acţiuni speciale a Jandarmeriei şi a fost chiar comandantul ei, a venit la mascaţi. După un an, a dat examen pentru a trece în corpul ofiţerilor, iar acum este lucrător în cadrul Compartimentului Urmăriţi. "Am făcut parte din trupele speciale încă de când am terminat Şcoala de Subofiţeri. Am ştiut de la început că asta vreau să fac, pentru că îmi place riscul, iar meseria asta e plină de adrenalină", spune Claudiu Pătru.

A decis totuşi să plece, pentru că la DPIR nu exista posibilitatea avansării. "Ca luptător, ai gradul de agent. Aici nu ai posibilitatea să avansezi în grad, aşa că am decis să plec la un alt serviciu, după ce am terminat Academia de Poliţie. Am dat examen pentru ofiţeri şi l-am luat. Dar inima o să îmi rămână tot aici", spune Claudiu Pătru.

Unul dintre cei mai noi mascaţi a trecut la DPIR de la Ordine Publică. "Am venit din aprilie anul trecut, pentru că îmi place munca asta şi asta mi-am dorit să fac. Sunt sportiv, deci aceasta e meseria care mi se potriveşte cel mai bine", spune unul dintre mascaţi. Are 28 de ani şi vrea să rămână cu cagula pe faţă.
*sursa:un articol