| Anonim13265464 a întrebat:

Ce sa fac?
Sora mea a avut o forma de cancer(acum este bine)dar mama m-a avertizat ca nu avea o viata normala datorita restrictiilor(sa nu faca sport, sa nu se streseze) asa ca mi-a zis ca eu o sa trebuiasc, ca toata viata sa o tin sub aripa mea (o sa o fac cu cea mai mare placere pentru ca este sora mea si o iubesc)dar pentru a o intretine si pe ea trebuie sa am job bine platit, asa ca mama mi-a zis ca ar trebui sa dau la medicina(m-a convins sa dau intr-un fel, gandindu-ma la sora mea), mi-a zis ca de anul acesta o sa ma de-a la pregatire la chimie pentru a putea intra la facultate (sunt la filologie)
Medicina imi face cu ochiul(mi-ar placea sa fiu doctor la oncologie sa ajut alti copii aflati in situatii similare cum a fost sora mea) dar nu indeanjuns pentru ca visul meu este sa devin un arheolog sau ceva bazat pe istorie(iubesc aceasta materie)
Acum aceasta este problema sa dau la medicina sau la istorie, ai mei sunt gata sa ma sustina, mai mult daca dau la mediicina, sunt inca in nelamuriri daca pot face fata la medicina(invat repede dar simt ca nu mas obisnui prea repede in postura e medic)?

P. s multumesc pentru sfaturi

Răspuns Câştigător
| 0vidius a răspuns:

Hmm... facultatea de medicina e printre cele mai grele facultati daca nu iti doresti cu adevarat sa devii medic eu nu o recomand nimanui si dupa ce termini facultatea tot ai sa mai depinzi de banii parintilor pana la vreo 30 de ani, e o profesie foarte stresanta in medicina nu ai voie sa gresesti. Daca faci istoria ai sansa sa te faci profesor sau sa iti adugi o diploma inutila la CV. Eu iti recomand ori sa dai la medicina(daca te hotarasti) ori sa iti cauti o alta facultate... Geografie de exemplu ca sunt foarte multe posturi si bine platite(turism). PS In ce oras ai vrea sa dai la medicina?

5 răspunsuri:
| simf a răspuns:

Eu zic sa-ti urmezi visul tau, nu pe-al altora. pe sora ta o iubesti si-o vei sustine oricum, din cat vei avea, mai mult, mai putin. dar viata e a ta si tu trebuie s-o traiesti. nu sa ti-o traiasca aprintii, sora. si ai tai ar trebui sa inteleaga asa, in fond sunteti amandoua fiicele lor, fiecare cu destinul ei. iti tin pumnii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai parerea mea este sa alegi medicina! poti sa vizitezi tot felul de locuri cu istorie n u neaparat sa faci o cariera din asta

| ioanaCUTU a răspuns:

Eu iti spun sa faci ce crezi tu mai bine

| thealchemist a răspuns:

Problema e ca medicina nu-ti aduce bani.

| Anonim13265464 explică:

La cluj vreau sa fac facultatea