Întrebare recomandată | robert197 a întrebat:

Salut TPU, din nou laughing dupa cum toata lumea stie despre coronavirus care ne-a cam macelarit viitorul unora dintre sau cel putin asa vad eu, pentru ca asa ma simt. Sunt anul 1 la facultatea de Drept, un an in care nu stiu nimic, n-am facut nimic pentru ca pur si simplu nu am simtit ca pot face ceva, fiind "cica un mod hibrid", grupa mea fiind chemata fizic de 7-8 ori in tot acest an scolar, cam odata la 2 saptamani in care daca te duceai nu intelegeai nimic, la fel din orele online, gen, chiar nu am inteles nimic, iar ideea e ca imi place dreptul, insa nu inteleg de la profesori nimic (dat fiind faptul ca s-a facut online si bla bla stiti). Mi se pare pur si simplu uimitor cand stau si caut prin codul civil articolele de care am nevoie(singura carte pe care mi-am permis-o, restul dumnezeu cu mila). La facultatea mea de o luna si putin conducerea a decis ca sesiunea se va desfasura fizic, dupa tot anul online rolling on the floor asa ca nu stiu la cate voi trece daca eu n-am inteles/facut ceva tot anul, iar daca Doamne ajuta trec in anul 2, situatia mea financiara este cam neagra, bani de chirie, bani de facultate etc, cu toate ca n-as vrea sa ma las. N-am avut pe nimeni pana acum care sa ma sprijine, sa ma indrume, sa-mi spuna ce e mai bine si ce nu. Voi aveti vreo idee ce as putea sa fac? Ma gandeam la un job online dar am cam luat teapa cu ele anul trecut si as prefera sa fie pas, vreau ceva full time, o meserie care sa-mi prinda bine si in viitor, ma gandeam sa fac scoala de sudor cu toate ca n-am pus mana pe un aparat de sudura in viata mea. Sunt doar derutat si nu stiu ce sa fac in legatura cu mine, n-as vrea sa ajung la 24-25 de ani cu experienta 0 in domeniul muncii laughing Apreciez orice ajutor/sfat, va multumesc!
Am scris acest mesaj pentru ca sunt multi ca mine care nu stiu ce sa faca cu ei, iar daca se gasesc persoane care au trecut prin asa ceva, sfatul lor este mai mult decat apreciat.

9 răspunsuri:
| Alverto a răspuns:

Știi cum se se zice. mai bine meseriaș fără diplomă, decât prost cu diploma laughing

| robert197 explică (pentru Alverto):

Facultatile in general sunt fabricatoare de diplome, well cand iti cauti de munca esti vazut altfel daca ai diploma, chiar daca esti prost, pentru ca asa functioneaza tara asta, cel mai prost sistem.

| SingleForOne a răspuns:

Au mai fost alții care își băgau picioarele, efectiv, chiar dacă e facultate de drept, dar și-au revenit pe parcurs, și tot au trecut anul, chiar și absolvirea... Nu are importanță dacă este coronavirus sau nu, românul e tot român, dar când e serios, este fără "dar" și "poate". Deci, n-ai scuză!

| robert197 explică (pentru SingleForOne):

Bro, nu ma vait ca e de invatat. Ma refer ca nu am situatia necesara sa ma axez doar pe facultate, intelegi? Nu toti au buzunarul gros.

| Dintrebare a răspuns:

Parerea mea este sa te gandesti bine daca iti place facultatea asta si daca crezi ca iti este util sa o continui. Ideea e ca daca nu prea iti vine sa inveti, deja este semn rau. Poate iti vine o alta idee si incepi o facultate care sa iti placa. Iar legat de job, daca locuiesti intr-un oras mai mare (Bucuresti, Cluj, Iasi etc.) ai putea sa vezi daca vreo agentie imobiliara nu cauta personal. Sau ai putea pe timpul verii sa te angajezi chelner la o terasa. Sau la receptia unui hotel. Uita-te si tu ce anunturi sunt disponibile prima data in orasul tau si apoi poti lua o decizie.

| robert197 explică (pentru Dintrebare):

Eu stau in oras doar cand trebuie sa vin la facultate, in mod normal stau la tara, cam o ora de oras. Transport la locuri de munca? Profi si kaufland rolling on the floor

| Dintrebare a răspuns (pentru robert197):

Da, daca stai la tara o sa fie mai greu de gasit un loc de munca. Plus ca daca vrei sa mergi si la facultate nu esti disponibil sa faci orice

| robert197 explică (pentru Dintrebare):

Este o situatie grea in momentul acesta, sunt confuz in legatura cu ce ar trebui sa fac.

| CosticăfugimistrețuCostică a răspuns:

Doar vezi sau se întâmplă sau ambele? ne-a cam măcelărit oleacă mai rău viitorul