Salut, daca nivelul tau de limba engleza nu este satisfacator, cred ca este minim b2 pentru a intra la scoala normala, vei invata limba intr-o scoala speciala timp de 1 an (sau pana cand ajungi la nivelul minim cerut). Apoi iti vei alege un domeniu (cam ca la noi, mate-info, stiinte ale naturii, stiinte sociale, etc.) si vei da un examen de plasare (din materiile ce se cer in domeniul respectiv). In functie de nota pe care o iei la acel examen, vei fi plasat intr-o clasa. (poti fi plasat in aceeasi clasa, mai mica sau mai mare, depinde de cunostiintele pe care le ai).
Am avut o colega, care a plecat de la SN din clasa a 9 sem 1, si s-a mutat in Anglia pe domeniu de matematica si au pus-o in clasa a 11 sem 2. Nu era nu stiu cat de buna la mate, insa in Anglia trec mult mai incet prin materie, fata de ce se intampla la noi.
Scolile din Anglia nu sunt foarte exigente cu toate materile poti sa te duci la un domeniu specializat spre exemplu eu am o colega care a plecat in clasa a6a si s-a intors in tara de abia intr-a 9 si a spus ca la domeniul la care a fost ea ( arte ) nu a fost greu pur si simplu daca te duci la un domeniu o sa ai mai putine ore de mate, fizica, chimie etc si mai multe din domeniul respectiv sper ca ti-am fost de ajutor