După aceea cauți să aplici (să trimiți cv-uri, scrisori de intenție) diferitelor orchestre din care ai vrea să faci parte: din țară sau străinătate.
Meseria de muzician este că oricare alta: ei trebuie să își caute un job. Mai toate orașele mari din țară au formații (orchestre) care sunt plătite/finanțate de primării și consiliile locale și de județ.
Ca muzician o să fii plecat mai tot timpul. O să ai un salariu lunar, unde cred că nu o sa fie chiar minimul pe economie, ci cred că va fi unul mediu.
Te contrazic! ----spre deosebire de alte profesii, pentru cele din domeniul artistic nu CV-ul este acela care-i va deschide usile, ci notorietatea.
Nu am zis că CV-ul îi va deschide ușile, dar este bună mențiunea ta. Bănuiesc că la angajare se va da probă de lucru.
Dupa obtinerea diplomei de licenta va trebui sa-ti cauti un loc de munca pentru ocupatii precum:instrumentist de orchestra sau de formatie camerala, solist instrumentist, profesor de instrument in invatamantul vocational la ciclurile primar si gimnazial (numai daca ai facut modulul 1 psihopedagogic in perioadaa celor 4 ani de licenta!).
p.s. Daca mama "Natura" nu ti-a daruit talentul ce urmeaza a fi educat/perfectionat prin studiu, las-o moarta facultate de interpretare! Vei irosi timp si energie degeaba!
Pai eu fac vioara de 7 ani, desi eu am vrut dintotdeauna violoncel. Recent, slava Domnului, am convins-o pe mama mea sa ma lase sa fac si violocel. Ideea e ca mama natura m-a inzestrat din belsug cu talent la muzica (nu o spun ca sa ma dau mare), am luat admiterea la liceul de muzica cu 9.63, asa ca nu cred ca taletul este, doar ca trebuie cultivat!