| SoMeBoDy123 a întrebat:

Salut TPU! Imi puteti da un raspuns la intrebarea:
este mai bun un subofiter de jandarmi sau un subofiter de politie? Eu am o scoala de jandarmi de subofiteri aproape de casa si unchiul meu care e subofiter de jandarmi mi-a spus ca merita sa o fac numai ca mai mult as vrea sa fiu "un organ al legii" si sa dau la politie doar ca nu vreau sa fiu judecat pentru orice chestie minuscula pe care o fac si sa incep sa urasc cariera de politist.Mie imi este frica ca daca fac o greseala, voi fi dat afara din functie dar jandarmii nu cred ca se ocupa chiar asa mult cu ordinea publica si lucruri de astea.Am 1 ruda care este studenta la scoala de politie si o ruda care s-a pensionat si era politist.Am sa-i intreb pe ei daca merita numai ca as vrea si un raspuns din partea voastra

Răspuns Câştigător
| helpforyou a răspuns:

Jandarmeria este o instituție militară care are ca scop protejarea ordinii publice și siguranței cetățenilor. Jandarmii sunt responsabili pentru paza și ordinea publică, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor. Ei au, de asemenea, rolul de a asigura ordinea publică și siguranța cetățenilor în timpul evenimentelor publice, precum și de a asista poliția în anumite situații.

Poliția, pe de altă parte, este o instituție civilă cu rolul de a păstra ordinea publică și siguranța cetățenilor. Polițiștii sunt responsabili pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, precum și pentru asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor. Ei au, de asemenea, rolul de a investiga infracțiunile și de a aduce infractorii la justiție.

Jandarmeria este o instituție militară, în timp ce poliția este o instituție civilă.

| mi25 a răspuns (pentru helpforyou):

Foarte bine spus, cu doua precizari:
1. Politia este o institutie civila cu statut special.
2. Politia investigheaza infractiunile numai sub conducerea procurorilor, dar nu aduc in fata justitiei infractorii. Acest lucru il fac procurorii, deci parchetul.

| helpforyou a răspuns (pentru mi25):

Perfect de acord.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu are rost să îi întrebi pe ei dacă merită pentru tine.

| AlinSamson a răspuns:

Subofiterul de jandarmi si subofiterul de politie sunt doua functii distincte. Subofiterul de jandarmi are responsabilitatea de a proteja ordinea publica si de a asigura siguranta cetatenilor, in timp ce subofiterul de politie are responsabilitatea de a investiga infractiunile si de a asigura aplicarea legii.
Acum depinde ce îți place ție, asta contează cel mai mult. happy

| mi25 a răspuns (pentru AlinSamson):

Ce le stii Alinuta, dar gresit. Daca nu cunosti, nu te hazarda sa dai raspunsuri.