Să nu îți fie frică de șomaj. Cine vrea să muncească găsește de lucru. De viitor este electrotehnica și mecatronica.
Se găsește de muncă dar pe parcursul facultății ti se va schimba perspectiva asupra domeniului tău de interes.
"Ma pasioneaza domeniul tehnic dar imi este frica sa nu raman somer dupa terminarea studiilor"
De ce, te temi ca peste cinci ani nu va mai exista tehnologie?
Am un coleg de munca ce a terminat Facultatea de Inginerie Industriala si acum nu-si mai gaseste de munca pentru ca nu mai sunt atat de multe fabrici de prelucrare a metalului in Romania, si chiar daca mai sunt, isi reduc drastic personalul. Unele facultati chiar le faci degeaba daca nu te gandesti un pic si la viitorul domeniului ales( mai ales in tara ta, poate afara stau altfel lucrurile).
Tehnic ce mai exact? Ca tehnica sau tehnologia acopera mai multe : constructii, instalatii, electrotehnica, energetica.
Inspre mecanica, nu am interes pentru constructii.
Stai linistit, domeniul tehnic e cautat.Sunt foarte cautati inginerii.Eu studiez ingineria autovehiculelor la Cluj
Meseriile tehnice, în special ingineria, se caută și se vor căuta și în viitor pentru că oricât s-ar robotiza lumea, cineva tot trebuie sa repare acei roboți. Iar dacă te referi la domeniul construcțiilor, la fel, foarte căutați, atât în afară, cât și în țară.