Subscriu la cele spuse de Brigaela si adaug inca un sfat: fiind in ultimul an de liceu, ocuta-te serios de prioritatile momentului si lasa romanul pe un loc secund.
Poti munci si invata in acealsi timp. Urmeaza-ti visul, parintii tai sunt probabil speriati si inchistati de viata grea dusa si nu au curajul sa nazuiasca mai sus. Dar tu esti tanar si puternic, munceste pentru visul tau si pune-l in practica.
Eu muncesc din clasa a zecea, cand erams tudenta castigam mai mult decat mama. Nici mama nu a fost incantata de alegerea mea (medicina), ea creea ca ingineria este o meserie in care nu mori de foame. Dar eu am crezut in mine, am invatat intotdeauna de bursa si am si lucrat in paralel. Si am avut succes si simt ca sunt un om care si-a relizat singur visurile.
Nu dispretui munca grea, este urat din partea ta, admira-i pe cei care muncesc din greu, fiindca lor le datoram multe si le vom datora toata viata.
E frumos ca scrii romane, dar stii ca pusul suflet este ultima grija, conteaza foarte putin intr-un roman, Ca sa fie bun trebuie sa pui stiinta, studiu, munca de scriere/rescriere si corectare. Lasa sufletul la sfarsit, printre cele mai putin importante lucruri, ai grija sa citesti mult si sa fii foarte pretentios cu ce scrii, sa lustruiesti totul pana la perfectiune cu efort si concentrare. Daca esti bun, poti trimite romanul tau unei edituri mari, cum este Polirom, inca se publica romane de buna calitate pe banii editurii. Cu ocazia asta vei verifica si daca esti suficient de bun, cei de la editura iti vor formula o parere onesta privind scrierea ta
Simplu:
Argumentul veșnic:
- Mamă, tată. Încercați să vă angajați acum la altă firmă, căutați pentru interesul vostru (poți căuta chiar tu să vi cu dovezi) că este imposibil (e bine să exagerezi cu persoane ca ai tăi) să-ți găsești un job bine plătit fără o facultate.
Pac. Gata. Scrie cărțile alea și bagă tare, mergi departe, do ***. Lasă-i să vorbească și vezi-ți de treaba ta, asta fac și eu. O să fie destul de agresivi cu tine, în special contra ta. Ori te prefaci că faci cum vor ei, dar tot îți vezi de ale tale, ori îi bagi în "șură" și-ți vezi de treaba ta. În final, tu tot pe treaba ta trebuie să fi. Când vine vorba de visurile pe care le ai, trebuie să fi consecvent și să mergi înainte. Întrebarea nu e dacă se va întampla să reușești, ci când. Fii atent că oamenii de obicei renunță după 2 ani de muncă să-și mai urmărească visurile.
Gata.
Baftă-n viață și bagă-i pe toți care te subestimează sau întristează în "șură".
Ideea cu Youtube-ul poti inca sa visezi, in Romania nu se castiga deloc bine, poate vrei sa iti faci un canal de Youtube in engleza, da atunci pot spune bafta. Mikey Has(cred ca il stii, e imposibil) castiga foarte prost, in jur de 500-600 de euro, avand 1.100.000 de abonati si sa castigi atat. Noroc cu sponsorizarile, reclamele care il ajuta sa continuie. Deci poti sa o ti ca un hobby.
Poti sa le spui alor tai sa te inteleaga, ei nu vor sa iti faca rau, sunt sigur ca te iubesc, si vor ca sa stii ce inseamna munca, sa iti castigi singur painea. Vorbeste cu tatal tau, el te intelege mai bine decat mama ta, explica-i ce vrei sa faci pe viitor cu viitorul tau, nu o sa poti niciodata sa casitigi mult fara o diploma. Poate ca parintii tai nu au incredere in tine, ca tu nu le-ai demonstrat ca stii sa iti castigi singur painea. Eu in vara am lucrat la unchiul meu la magazin, munca fizica, castigam 500 de lei(la 14 ani ce sa ceri ), am si acum 1000 de lei(o parte i-am consumat, nevoi) si parintii mei nu m-au obligat sa fac munca fizica sau sa lucrez, a fost propria mea decizie.
Demonstreaza-le si tu ca poti sa faci ceva cu psihologia, daca asta iti doresti, daca vrei sa fi mai rebel, i-ati-o in cap si fa ce vrei cu viitorul lor. Poti sa si lucrezi si sa te duci si la facultate, mai ales daca te duci la fara frecventa.