anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU
Seful meu s-a gandit sa isi exprime nemultumirea printr-o concediere laughing Insa a facut-o intr-un mod dragut, sugerandu-mi sa imi depun demisia si sa plec direct fara preaviz.
Ce se poate intampla daca nu imi depun demisia si nu mai dau niciodata pe la firma, asa ca sa fac o aroganta? Pot pierde vechimea din cartea de munca de la jobul asta? Sau altceva?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Tu nu intelegi ca a-ti depune demisia nu este o decizie favorabila tie?--- nici macar propriului tau orgoliu! Lasa-l pe sef sa gaseasca motive de concediere care trebuiesc temeinic justificate altfel, decizia de desfacere a contractului de munca este atinsa de nulitate absoluta si poate fi atacata la instanta competenta. Important este ca, tu sa nu dai motive pentru desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare ( sau unul din motivele subiective aratate la art.61 de aici : http://www.codulmuncii.ro/titlul_2/capitolul_5_1.html ). Faptul ca nu are motive sa-ti desfaca contractul de munca pe motive intemeiate il va macina mult si bine pe seful tau, cel cu moduri"dragute " de a scapa de persoana ta!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu pierzi perioada lucrata acolo, doar ca s-ar putea sa-ti desfaca contractul de munca pe motiv de absente nemotivate, ceea ce da o nota proasta. Asta s-ar putea sa conteze la urmatorul loc de munca, daca o sa-ti ceara referinte de la locurile de munca anterioare, unii mai cer. Numai bine!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Iti va desface contractul de munca cu un articol din Codul Muncii care precizeaza ca ai lipsit nemotivat, chestie care va fi vizibila apoi pentru toti angajatorii sau potentialii angajatori.

| yekto a răspuns:

Alessia5158 are dreptate. e cel mai bun mod sa fii si tu "Dragut".
intre timp cauta-ti de munca

| samiZiciPompier a răspuns:

Si daca accept incetarea contractului doar prin concediere, va fi trecut pe cartea de munca faptul ca am fost concediat? Nu vreau sa ramana cu impresia ca mi-au facut vreo favoare lasandu-ma sa demisionez.

| alessia5158 a răspuns (pentru samiZiciPompier):

Tu nu intelegi ca a-ti depune demisia nu este o decizie favorabila tie?--- nici macar propriului tau orgoliu! Lasa-l pe sef sa gaseasca motive de concediere care trebuiesc temeinic justificate altfel, decizia de desfacere a contractului de munca este atinsa de nulitate absoluta si poate fi atacata la instanta competenta. Important este ca, tu sa nu dai motive pentru desfacerea contractului de munca pe motive disciplinare ( sau unul din motivele subiective aratate la art.61 de aici : http://www.codulmuncii.ro/titlul_2/capitolul_5_1.html ). Faptul ca nu are motive sa-ti desfaca contractul de munca pe motive intemeiate il va macina mult si bine pe seful tau, cel cu moduri"dragute " de a scapa de persoana ta!

| samiZiciPompier a răspuns:

Merci de raspunsuri. aveti o bere de la mine happy