anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiu ca am mai pus astfel de intrebari, dar daca dau la medicina si o termin(6 ani) dupa la rezidential aleg medicina de urgenta (il termin in 4 ani) pot sa ma angajez ca pompier salvator sau voi fi altceva(ma gandesc ca la medicina de urgenta pot fi si doctor de urgenta adica sa operez pe cineva daca trebuie de urgenta etc.) Eu vreau mult pompier salvator dar nu stiu ce sa fac. Mi-ar place mult meseria asta dar ce facultate ar trebui sa fac? Nu stiu, va rog ajutati-ma.
PS.M-am dus la profil de stiintele naturii cu gandul ca ma duc la medicina si voi face asta adica pompier salvator dar am vorbit cu un prieten si mi-a spus ca nu o sa ies asa ceva daca termin medicina. Va rog ajutati-ma!

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu te poti angaja ca pompier si nici nu vei putea face operatii. Medicii de urgenta fac urgenta, adica ambulanta si serviciu de urgente (resuscitare, consultatie si tratament de urgenta nechirurgical).
Pompierii salvatori nu au facultate, sunt angajati ai serviciului de pompieri, majoritatea au scoala de subofiteri.

| kmidodo a răspuns:

Termina tu medicina mai intai si apoi te faci ce vrei tu! Cum sa nu poti fi pompier salvator daca vei fi medic? Cu ce crezi ca te va incurca asta?