| Bogdanovici24 a întrebat:

Sunt clasa a 11-a si doresc sa dau admitere la Scoala de Subofiteri de Jandarmi, imi doresc foarte mult deoarece de mic vizes sa port o uniforma.Va rog sa-mi raspundeti doar cei care cunosc situatia si au informatii relevante si doresc un raspuns cat mai concret din partea voastra.Doresc sa stiu urmatoarele lucruri:
1.)dupa absolvire ce grad voi avea(sergent?)
2.)care este salariul unui proaspat absolvent(ma intereseaza aproximativ)
3.)cum as putea creste in grad pe parcursul anilor?
4.)dupa absolvire, cum se va face repartizarea? ma refer la faptul unde voi fi repartizat in ce judet...fiindca eu sunt din Satu Mare si evident ca nu doresc sa lucrez in alt judet.
O zi buna!

Răspuns Câştigător
| Sadop a răspuns:

Vei fi repartizat în funcţie de media ta, de dorinţă şi de locuri.
De exemplu dacă în Satu Mare sunt doar 8 locuri, iar înaintea ta sunt 8 candidaţi cu medie mai mare ca a ta care optează tot pentru Satu Mare, tu vei fi repartizat în alt oraş.
Există posibilitatea ca în anul în care tu absolvi să nu fie niciun loc în Satu Mare.
Dacă absolvi Şcoala de subofiţeri Jandarmi Drăgăşani sau Fălticeni ieşi cu gradul de subofiţer. Dacă absolvi Academia de Poliţie ( arma Jandarmi din cadrul Facultăţii de Poliţie ) care durează 3 ani, ieşi ofiţer.
Creşti în grad odată ce obţii vechime şi participi la anumite activităţi periculoase ale Jandarmeriei, cum ar fi un război.
Asta poţi afla doar pe parcurs.
Un jandarm debutant are un salariu în jur de 900 lei la care se adaugă diferite sporuri şi ( cred ) ceva bani de mâncare sau ceva de acest gen.
Şi în această privinţă te poate informa doar un jandarm.
Succes la admitere! Să ştii că sunt nişte probe grele, însă dacă munceşti le poţi trece cu brio!
Dacă mai ai şi alte întrebări, le aştept.
Baftă!

| Bogdanovici24 explică (pentru Sadop):

1.)In cazul in care nu sunt locuri in Satu Mare si voi fi repartizat in alt oras, exista posibilitatea ca anul viitor sa fie posibil un transfer in Satu Mare?
2.)Tot 3 ani dureaza si la scoala de subofiteri din cate stiu eu nu?
3.)de ce crezi ca sunt foarte grele probele? 1000 m alergare de rezistenta, 50 m plat viteza, aruncarea mingii medicinale..acestea sunt probele fizice
Multumesc anticipat!happy

| Sadop a răspuns (pentru Bogdanovici24):

Da, există această posibilitate. Poţi face schimb, eventual, cu cineva care a ocupat un post în Satu Mare, dar vrea în altă parte.
Cursurile la Şcolile de Subofiţeri durează doar 2 ani, cele de la Academia de Poliţie durează 3 -
3. Nu sunt neapărat foarte grele, mai ales dacă până să dai admiterea ai mai făcut sport şi eşti obişnuit. Însă dacă te apuci să te pregăteşti pentru probe cu 2 săptămâni înainte, da, sunt grele.
În plus sunt şi nişte bareme.
Mai este problema că sunt mulţi candidaţi pe un loc, de asta trebuie să scoţi timpi cât mai buni pentru a fi încadrat printre primii.
Şi condiţiile meteo îşi pot spune cuvântul.
Dacă pleci cu premiza că probele sportive sunt un fleac, s-ar putea să nu reuşeşti. Trebuie să te pregăteşti cât de cât înainte şi pentru ele.
Mai este proba pshiologică, care nici ea nu e de trecut cu vederea. Sunt întrebări care se repetă, doar că sub un alt aspect. Dacă te încurci, adio.
Nu vreau să te sperii să îţi spun că sunt nişte probe îngrozitoare. Dimpotrivă, poate pentru unii sunt chiar uşoare. Însă nu trebuie să te culci pe o ureche.

| Bogdanovici24 explică (pentru Sadop):

Multumesc de raspunsuri! Inca ceva as mai avea de intrebat:in ce consta testul psihologic? sau in ce fel este organizat? daca ai ceva exemple din astfel de teste ti-as fi recunoscator.Multumesc inca odata! Salut!

| Sadop a răspuns (pentru Bogdanovici24):

Proba pshiologică durează cam 3 ore şi constă în mai multe chestionare. Cultură generală, testul copacului, testul omului, test de personalitate, etc.
Depind de la an la an.
De exemplu, la testul copacului sau al omului te pun să desenezi un om sau un copac, după caz, şi în funcţie de cât de bine e aşezat în pagină, de linii şi alte criterii care, la fel, depind de la an la an te analizeză.
Îţi testează rezistenţa la stres, sinceritatea, calmul.
Majoritatea întrebărilor se repetă, dar sub o altă formă. Trebuie să fii constant în răspunsuri, să nu te contrazici singur.
Pentru testul pshiologic nu trebuie să faci mii de modele sau să înveţi. Ca să treci peste această probă trebuie să fii odihnit, sincer şi calm!
Poţi căuta pe internet diferite teste de personalitate sau de cultură generală. Nu există nişte teste standard.
Pur şi simplu ţi se pun nişte teste în faţă, unele contratimp. Tu trebuie să răspunzi la întrebări cu atenţie şi să nu fii obosit sau stresat.
După aceste teste s-ar putea să susţii şi un mic interviu cu unul dintre evaluatori, dar asta depinde. Întrebări despre tine, despre cum ai proceda dacă, despre interesele tale, etc.
A, am uitat de renumitul test al culorilor.
Îţi dau mai multe culori şi tu trebuie să le ordonezi după cât de mult îţi plac.

| Bogdanovici24 explică (pentru Sadop):

In ce consta examenul de absolvire si ce grad voi avea dupa absolvire?! Multumesc anticipat!happy

| Sadop a răspuns (pentru Bogdanovici24):

Te referi la examenul de licenţă pe care îl dai la sfârşitul Academiei sau şcolii de poliţie?
Asta diferă de ce specializare şi armă îţi alegi dintre :
Drept
Combaterea Crimei Organizate
Criminalistică
Investigarea fraudelor
Investigaţii criminale
Jandarmi
Ordine publică
Penitenciare
Poliție de frontieră
Poliție rutieră
( Valabil pentru Facultatea de Poliţie ).
După absolvire vei avea grad de ofiţer dacă absolvi Academia şi grad de agent dacă termini o şcoală de agenţi.

6 răspunsuri: