Bună! Ai grijă să alegi ceva care să te facă să te trezești cu drag dimineața, știind că urmează să faci ceea ce iubești/te enrgizează/te incită. Automat, făcând ceea ce iubești (indiferent ce) o să ai succes și asta se va reflecta într-un câștig pe măsură. (și mai ești și fericit). Dacă ești în căutare de joburi bine plătite (doar pentru bani), întâi stabileșteți un obiectiv financiar (ce sumă ți-ai dori). „Bine plătite" sunt activitățiile pentru care ai nevoie de studii superioare (Facultate + Master/ Doctorat.) Un contabil poate câștiga excelent (depinde de contabil), în domeniul turismului din nou se poate câștiga excelent sau nu, depinde ce anume faci. „Bine plătit" poți fi și dacă faci o postliceală de asistent medical iar apoi te poți specializa pe ce vrei tu. (mai nou ajung să aibă salarii și de 5000 lei).
SFAT: Moda/trendul joburilor și salariilor se schimbă în funcție de mai multe lucruri (cererea unor angajatori pentru diverse posturi, deficit de forță de muncă în anumite domenii - gen IT, acum -, etc.) care variază pe decursul unor perioade nu tocmai scurte. De aceea e mai bine să faci ceea ce-ți place. Dacă îți plac numerele sau nu te sperie matematica și timpul petrecut în birou verificând și ordonând hârtii, și contabilitatea are farmecul ei, este super interesantă, câștigurile sunt mari dacă nu ești mediocru. Un contabil mereu are clienți. Acum contează și alte lucruri față de bani. (Programul/Timpul de lucru, e unul din multele).
Deocamdată, fiindcă ești la început, te sfătuiesc să intri în cât mai multe activități de voluntariat, cunoaște oameni, poartă discuții, pune întrebări. La școală e multă teorie pe care dacă nu o corelezi cu practica, o uiți sau pur și simplu nu o înțelegi integral. Dacă ești pasionat de turism caută joburi de vară în turism (receptionier/barman/ospătar la hotel/pensiune/hosteluri..etc) ca să vezi cu ce se mănâncă. Și nu îți fie teamă să pui întrebări, să provoci discuții pe anumite teme de interes pentru tine. Dacă îți place contabilitatea, caută (întrebi părinții, profii sau prietenii) contabili din zona ta, cu care ai putea lua legătura și pe care să-i rogi să te primească voluntar să-i ajuți cu ce au de făcut și prin urmare să și înveți cum se face treaba. Voluntariat și practică efectivă. Acestea sunt cele mai bune metode să fii bun în ceea ce faci. Teoria este esențială în acord cu practica însă este obositoare și chinuitoare și inutilă fără practică. Important e chiar să știi ce ai de făcut, nu doar să ai niște note bune, la niște examene date, iar ulterior să nu mai știi nimic. Succes!
Bai in constanta nu merge decat ospataria, hotelurile pe timp de vara si cam atat ...Incearca It si poate dupa ce termini la Bucuresti pleci in Sua
sorinaa0 întreabă: