| bleakk a întrebat:

Sunt in clasa a 10 profilul Mate-info intensiv engleza(bilingv),am ales profilul pentru ca doream sa invat informatica(de asemenea impins de parinti). Treptat citind cate ceva pe internet si auzind din experienta catorva,acum la jumatate de clasa a X-a, mi-a aparut in minte ideea de a alege pentru viitor Informatica ca domeniu de lucru.Din nefericire, nu am prins un profesor "rasarit" care sa isi dea interesul si nu am putut "agata" nimic in acest 1 an si jumatate din ale informaticii,nu am fost la olimpiade si doresc sa ma pun serios de invatat vreau niste recomandari,sfaturi, opinii despre aceasta si niste propuneri de nist carti utile, bune de a ma pune pe drumul cel bun.Respect tuturor raspunsurilor.pup.

Răspuns Câştigător
| Meптαʟıтч a răspuns:

Începe cu începutul. Învaţă partea de hardware mai întâi şi după partea software. În partea de hardware învaţă despre plăcile U.C,din ce sunt alcătuie ele,cum se fabrică,ce conţin,rolul lor etc. La partea de software e puţin mai dificil; învaţă din ce e alcătuit un sitem de operare,cum functioneză,ce rol are pentru ca apoi să înveţi limbajele de programare (C++,PHP, Java, Python, Pascal, HTML şi lista poate continua).
Cât despre cărţi:
Hardware:
1.Totul despre hardware-Winn Rosch (dacă vrei să o cumperi zi-mi pentru că o are un prieten)
2.Pc- Totul despre calculatoare personale
3.Iniţiere în calculatoare
Astea le-am citit şi mi-au fost de folos.

La partea de software caută pe net tipul de limbaj sau sistemul de operare şi vei găsi.
După poţi sparge conturile NASA.

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ia manualele pe care le ai avut la clasa. Acolo sunt descrise cel mai bine bazele programarii. Inveti cum e cu schemele logice, cu pseudocodul cu algoritmii, structurile de date si control. Abia dupa ce ti ai insusit aceste cunostinte te apuci sa le pui in practica intr un limbaj de programare (indeal ar fi C). Orice au face iti recomand sa nu folosesti, atunci cand treci la limbajul de programare, documentatie in limba romana. Uite un tutorial destul de bun

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/