Întrebare recomandată | M21mihai a întrebat:

Vreau sa ma fac fotograf (profesionist daca as putea) in viitor. Sa umblu prin lume si sa fac fotografii, la natura in special. Stiti ce trebuie sa fac ca sa imi deplinesc visul? multumesc

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Păi mai întâi ia-ți un aparat și obișnuiește-te cu setările, dacă ești ținut în bani, i-ați direct un dslr, de preferat Nikon sau Canon, eu trag spre Canon că-s obișnuit cu marca, dar asta e alegerea ta ce-ți iei, și pur și simplu încerci să faci poze, și înveți pe parcurs.
Mai citești câteva articole să-ți dai seama cum să-l folosești, etc.
Treaba e să ajungi să fii cunoscut, dacă nu ești, nu ai făcut nimic, în cazu ăsta 0 bani.

| Fatayou a răspuns:

Daca vrei cu adevarat sa faci ceva, vei reusi.E bine ca tu nu ai vrea sa renunti la visul tau, cum fac altii.E bine sa exersezi. Poti sa incepi sa iti inviti prietenii si sa le faci poze, indicandu-le de asemenea in ce pozitii sa stea.Cu camera de filmat, facand diferite scheme care poti lua tutoriale de pe net, probabil vei reusi sa te dezvolti in aceasta cariera. Sper ca te-am ajutat.

| M21mihai explică (pentru Fatayou):

Multumesc frumos, mi ai dat niste idei foarte bune la care nu m am gandit.

| anonim191 a răspuns:

fotografii mor de foame prietene.e foarte greu sa ajungi sus si cu siguranta nu e o meserie din care sa te poti intretine.se castiga foarte greu si foarte putin.ca sa iti poti indeplini visul trebuie sa studiezi, sa iti iei un job care iti va permite sa calatoresti si sa faci fotografie in paralel cu acel job.

| Danessy a răspuns:

Frumos, doar lupat pentru visul tau pina va deveni realitatelaughing

| theon a răspuns:

Sunt foarte multi altii care iti impartasesc pasiunea pentru fotografie, iar concurenta in domeniu este destul de acerba. Asta pentru tine inseamna doar ca va trebui sa muncesti si sa ai parte de ceva noroc ca sa iti indeplinesti visul.
Un prim pas in aceasta initiativa a ta este sa devii un fotograf cat mai iscusit. Apoi, dupa freelancing / diverse colaborari, poti sa-ti alegi tu o tara in care sa locuiesti pe cont propriu si sa incerci sa te descurci profesional acolo sau sa devii reporter pentru vreo revista.
Nu stiu ce varsta ai, dar aceasta piata (ca mai toate domeniile) se afla intr-o continua transformare si e de o libertate foarte mare. Poti sa ajungi sa faci ce-ti doresti, cum iti doresti, unde iti doresti, cata vreme este suficient de bun pentru asta.
Uite un exemplu de proiect care mie-mi place mult, si e si foarte interesant pentru fotograf (ca demers de calatorie si toate cele): http://www.dorinbofan.com/ProjectPI

| Luizicika a răspuns:

Pentru inceput iti trebuie un aparat profesional si sa imbli la niste cursuri de fotografi acolo o sa te invete totul despre tot funda?