anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut tuturor!
Sunt un pusti de clasa a XII care urmeaza sa dea bacul si apoi sa mearga la facultate.
As dori, daca se poate, sfaturi cu privire la ce facultate sa merg, tinand cont de urmatoarele:
-Sunt foarte foarte deschis si consider ca am timp suficient sa invat pentru o eventuala admitere
-Vreau pur si simplu bani laughing, si stiu ca o sa sune aiurea sau mna. ideea e ca sunt foarte capabil sa invat, am tot invatat pana acum, de aceea doream sa merg spre medicina, dar nu pot face medicina pentru bani, si nu pentru ca nu as da randament ci pentru ca dureaza foarte mult si eu nu prea imi permit, situatia mea de acasa este extrem, dar extrem de teribila, intrucat sunt nevoit sa ies pe bani cat de repede se poate, sau cel putin nu repede dar garantat. de aceea mi-e teama cu medicina. Nu vreau sa intelegeti ca nu as lua munca de medic in serios si ca as deveni un medic care exista deja in Romania(adica un medic... stiti voi la ce ma refer.) as lua-o foarte in serios, este oarecum visul meu si cam asta ma vad, dar tinand cont de imprejurari... sunt cam fortat sa ma las pe mine la o parte.
-alta optiune ar mai fi fost Ingineria Medicala, dar nu stiu cat de bine se castiga... are 4 ani, ceea ce e avantajos, dar nu cunosc detalii cu privire la partea financiara.
repet, sunt deschis la orice... IT mate fizica orice.
Multumesc frumos pentru ca ati avut rabdare laughing)

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca mergi sa lucrezi in Irlanda sau Germania ca muncitor necalificat in constructii, poti castiga mult mai mult decat un medic incepator la noi in tara. Dupa 2-3 ani, cand ti-ai facut o rezerva suficienta pentru timpul facultatii, poti veni inapoi in tara si sa mergi la facultate, fiind acoperit financiar cau banii stransi afara.
Dupa parerea mea, este o varianta care impaca si capra si ramane si varza.
Trebuie doar sa ai vointa, staruinta si sa stii economisi, cheltuind doar minimul obligatoriu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Bula):

Vezi ca au dublat salariile medicilor... si nu uita sa contorizezi si "spaga", din care mai scot inca un salariu scarbele alea in halate albe.

| Wr3nch a răspuns:

IT. Faci matetamatica-informatica la Cluj sau informatica la sibiu si nu ai treaba. Am preteni care au lucrat din anul 2 si fac 2000 de lei dupa un an in mana.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Wr3nch):

Si dupa ce termina facultate, se transforma in 2000 de euro in mana. Si apoi tot creste.