anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut vreau sa ma inscriu la liceu CFR sa imi scot diploma de mecanic de locomotiva daca santeti amabili unde trebuie sa merg, prin bucuresti e nu?

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Licee CFR sunt la Craiova, Arad, Galaţi, Iaşi, Braşov şi Bucureşti.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred ca iti scoti diploma de genul asta de la un liceu CFR, uita-te pe site-ul CENAFER http://www.cenafer.ro/index2.htm

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dupa terminarea oricarui liceu CFR nu ai cum sa ajungi mecanic de locomotiva, deoarece trebuie sa fii angajatul unui depou de locomotive si numai cand sunt cereri din partea regionalelor de cale ferata de organizare de scoli de mecanicii de locomotive abia atunci dupa un an de scoala de meserie tractiune feroviara vei ajunge mecanic, dupa liceu direct mecanic este o gluma, nu poti sa fii mecanic
fara scoala de mecanici de locomotiva, cursuri facute de CENAFER.
Numai liceul CFR chiar la profilul mecanci de locomotiva este zero, nu este suficient sa fii mecanic locomotiva.

| mikkhhell a răspuns:

Pe linga cele mentionate mai exista licee cu profil feroviar si in Constanta si Fetesti, dar la liceu propiu zis profilul pentru mecanic de locomotiva nu exista in fiecare an scolar, de aceea cel mai bine te interesezi la secretariatul fiecarui liceu, dar mai exista o optiune: liceele mentionate de toti cu profil feroviar nu sunt in general numai licee sunt grupuri scolare care au in componenta scoli de arte si meserii, cum se numesc acum [cand am terminat eu liceul se numea scoala profesionala], cauta si la oferta lor. Si eu am absolvit tot liceu CFR, dar cu profil automatizari pentru ca in anul cand am dat pentru clasa a XI-a nu exista profilul mecanic de locomotiva nici la liceu nici la scoala profesionala [1983], vezi sa nu te pacalesti ca exista si un profil electromecanic de locomotiva care are ca ocupatie principala repararea si intretinerea locomotivelor din depouri si nu conducerea ei pe traseu[ asa era denumirea lor atunci] tu trebuie sa te orientezi la fata locului[ secretariatul liceului din zona in care locuiesti sau la care vrei sa mergi].

| sincer a răspuns:

Liceu CFR este si la Oradea si la Sibiu in total sunt 12 licee CFR in tara, si eu am facut tot liceu CFR dar de eloectrician.