| Tuytt5566r a întrebat:

Salut! Vreau sa merg pe IT, dar nu imi place deloc partea de web dev. Iti strici toata sanatatea consumandu-te pentru un bug, tu inveti sa zicem react dar angajatorii iti cer angular, nu mi se potriveste.

Nu am eu cine stie ce experienta in web dev, am o baza bunicica in js si react, dar nu m-as vedea vreodata lucrând pe ele. Nu imi place.

Totusi, vreau sa merg la UBB, info engleza. Imi puteti spune ce ai putea iesi de acolo in afara de web dev? Sau cine stie ce imi rezerva viitorul, am auzit ca faci phyton si c++, astea mi-ar placea, dar deocamdată nu vreau web dev.

Tot ce vreau e ca sa pot lucra in timpul facultății part time (am auzit ca angajatorii te cauta din anul 2, deci nu au pretentie de experienta), si apoi la sfârșitul ei sa lucrez de acasa (remote) pe un salariu bun (5000+ RON net.)

Orice sfat, parere ajuta. Mai ales de la cei care sunt deja acolo. Mulțumesc!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La facultate înveți programare. Nu înveți nici web devel, nici frontent, nici backend... Înveți programare. Apoi te uiți și tu în piața ce se caută și te axezi pe un limbaj. Piata va căuta mereu programatori buni indiferent ce scrie Frank

| Frank51 a răspuns:

Piața este suprasaturată cu programatori în prezent, majoritatea companiilor mici și medii concediază angajații pe bench, deci vorbim de cei entry-level. Îți va fi considerabil mai greu să-ți găsești un job față de acum 3-4 ani, indiferent că vorbim de frontend sau backend.

Din păcate n-am ce sfat să-ți dau pentru că asta e realitatea și eu sunt tot în acest stadiu, dat afară din cauză că nu aveam proiect.

| Alex00615 a răspuns:

Nu stiu cum e UBB, dar daca vrei sa mergi pe IT nu e necesar sa alegi web dev, sunt multe alte ramuri si increngaturi care poate ti-ar place, mai ales care folosesc c++ si python. Cat despre lucrul remote, stai linistit ca pana termini facultatea sigur apar mai multe posturi si ai sanse sa nimeresti asa ceva, dar ar fi ideal daca ai invata ceva si lucrand la birou inainte