Fa-te inginer, ca prosti avem destui
Dai examen la admitere. (pe langa BAC). Pe vremea mea, ala era examenul adevarat, nu BAC-ul...
Buna si tie! Eu cred ca vei avea o medie mare si vei intra la o facultate buna.Nu e ceva grav daca nu sti spre ce sa te indrepti, nu esti primul si nici ultimul.Asa se intampla.Gandeste-te ce iti place tie sa faci, ce meserie ti s-ar potrivi si daca ai posibilitatea cere parerea unui psiholog.In momentul asta ai nevoie si nu te gandii ce ceva ciudat.O sa vezi peste catva timp cat de bine te simti si in primul rand nu e neaparat nevoie ca dupa terminarea liceului sa te duci imediat la facultate.Bine ca termini liceul. Poti sa te duci la facultate si mai tarziu cand o sa fi decis 100%. Mult succes! O sa fie bine!
Hey, si eu sunt tot a 12a si m-am hotarat acum 2 luni ce vreau sa fac mai departe. Eu sunt la profil real matematica-informatica si voiam sa ma duc la ASE chipurile contabilitate ceva de genu dar mi-am dat seama ca era o prostie nici macar nu-mi place. Deci trebuie sa iei in considerare cateva aspecte cand faci alegerea: ce materie iti place cel mai mult si te si descurci foarte bine(in cazul meu informatica), ce se cauta (demeniul IT - gasesti cele mai multe locuri de munca si foarte bine platite) si nu in ultimul rand daca ai media necesara (bac sau admitere). In concluzie la mine dupa criteriile astea a iesit Universitatea, Facultatea de Matematica-Informatica. Eu zic sa te gandesti bine sa nu faci o facultate degeaba, fa ceva ce o sa urmezi si dupa ce termini. Nu te face profesor, doctor, inginer ca astea n-au nici un viitor. vrei sa mucesti pe 10 milioane? astea sunt meserii foarte bune pentru care se invata mult dar ce sa faci cu ele in Romania? Ti'am zis tot ce tine de IT se cauta azi, orice afacere are o baza de date, fi tu ala care o creeaza sper sa-ti fie de folos sfatul si sa alegi ceva ce-ti place. BAFTA LA BAC!