| bluearmy a întrebat:

Am si eu nevoie de o explicatie sigura la ceea ce urmeaza sa va intreb si sa va explic:
Intrebarea e simpla, doar cu doua variante, dar presupun ca de ea depinde si viitorul meu.As vrea sa ajung la academia de politie, un vis de-al meu. Momentan sunt in clasa a 8-a, la o scoala dintr-un anumit oras, fara imporanta.Am aflat de curand ca la academie e nevoie de istorie, proba sportiva, engleza,romana(cu siguranta nu in ordinea asta big grin ). Intrebarea e insa, ce liceu sa aleg? Ori aleg un liceu militar (Breaza, Campu Lung Moldovenesc sau Alba Iulia ) ori la un liceu de profil uman, istorie romana engleza(De baza) din orasul meu.
Acum fiecare are atat avantaje cat si dezavantaje:
La liceul militar : Avantaje - E strictete
-E totul ordonat (eu as cam avea nevoie de astea( XD)
-E si frumos
-Pentru mine distanta de casa nu e o pb
Dezavantaje: -E profil de mate info ceea ce m-a cam incurcat initial, eu neavand nevoie de el.
Liceul din oras : -Mai e si distractie ceea ce ar putea sa ma distraga din visul meu, dar e profilul de care am nevoie.
Si m-am gandit, decat sa piert 4 ani la LM facand mate si fizica si alte materii de care nu o sa am nevoie, ar fi mai bine sa fac aici un liceu, sa invat ce imi trebuie pentru academie.
Voi ce ati alege LM sau liceul din oras? Am nevoie repede de raspunsuri intrucat nu prea mai e timp.
Si care vi se pare mai frumoasa si avantajoasa, cariera militara sau cea politista?
Astept raspunsuri serioase. Fundita la cel mai frumos si explicit raspuns.
PS:scuzati greselile gramaticale, dar ma grabesc

Răspuns Câştigător
| DjNick112 a răspuns:

Ma pregatesc eu pentru Academia de Politie. Eu am facut la mate-info si bineinteles ca nu ma ajuta cu nimic, probele le susti la romana (gramatica) engleza (gramatica) si istoria, eu iti recomand sa inveti de pe acum cate putin la fiecare, la romana trebuie sa stii gramatica foarte bine, poti sa inveti de pe acum, la engleza la fel, iar la istorie tot e bine sa inveti de pe acum, de ce spun asta? Probabil ai aflat ca anul trecut au fost foarte multi candidati pe un loc, vreo 12-13, iar nu stiu in ce an au fost 17-18 pe un loc, tu daca te pregatest din timp vei avea mult mai multe sanse sa intri acolo ai toata tematica pe academiadepolitie.com. Nu uita de probele sportive, e bine si acolo sa te antrenezi din timp, nu strica, o faci pentru tine. BAFTA!

| bluearmy explică (pentru DjNick112):

Deci m-ar ajuta mai mult un profil uman de stiinte sociale?

| DjNick112 a răspuns (pentru bluearmy):

Da...mult mai mult, dar trebuie sa faci si tu ceva in plus cum am mai zis

7 răspunsuri:
| Nede a răspuns:

Eu personal ti'as recomanda o cariera militara in dauna celei politiste. Daca chiar vei opta pentru cea militara atunci un liceu militar ar fi cea mai buna optiune, deoarece vei face la facultate o gramada de matematica, fizica etc.(am un prieten la ATM)...despre Academia de Politie nu cunosc foarte multe asa ca nu iti pot da un sfat foarte precis. Daca nu ai nevoie acolo de mate, fizica si prea multa strictete atunci un liceu cu profil uman ar fi alegerea cea mai potrivita dupa parerea mea. Sper ca te'am putut ajuta. O zi buna si bafta in orice vei alege sa faci mai departe!

| alliyn13 a răspuns:

Iti recomand politia... e mai bine acolo decat la militari... si e si mai usor!

| MaRiAnAsg a răspuns:

Bună! ai ajuns la liceul militar sau nu? sunt tare curioasă am un vis asemănător cu al tău

| phamat007 a răspuns:

Ma cariera militara mi se pare mai faina

| Raisa99 a răspuns:

Dacă crezi in tine orice vis poate deveni realitate. Cariera militara e cea mai avantajoasa. E minunat sa-ti aperi tara. Cat despre profil, eu as spune sa te duci la un liceu normal la profilul stiinte sociale pentru ca este cel mai potrivit pentru asta: romana, engleza, istoria..etc.
Bafta!