Situatia pe care o prezinti nu o poti lamuri aici. Nu cred ca te poate ajuta cineva. Cel mai bine ar fi daca in zona ai un centru de informare-recrutare al armatei si sa te duci si sa vorbesti cu seful sau adjunctul eventual o audienta.
http://www.cylex-romania.ro/......matei.html
Apreciez raspunsul(de aceea am dat si funda) si iti multumesc ca ti-ai facut timp pentru intrebare. Chiar ma enerveaza la culme site-ul asta unde intrebi ceva serios si abia se gaseste un user sa-ti raspunda, iar intrebari puierile de genu "voi khyar kredetzy an mos krakyun?" au peste 10 raspunsuri Whatever...o sa ma duc sa ma informez, dar cel mai mult voiam sa stiu care-i importanta majora a bac-ului in toate astea. Acel fost ofiter mi-a zis ca daca ai bac dai la academie(cursuri, nu instruire ca soldat) si poti opta direct pentru gradul de ofiter dupa ce treci competentele acelea finale, dar nu stie nici el cum sta treaba cu Bac-ul si avansarea in grad. Eu nu cred ca diploma are vreo relevanta. Un coleg("recomandat" de acelasi om) cu 8 clase a fost soldat 3 ani dupa care a fost promovat direct la gradul de sergent(pentru care normal se cere diploma de bac), dar nu respecta ordinele, nu se tinea de program si l-au dat afara din cadrul militar. Deci cred ca se poate
Cu placere. N-a fost pierdere de timp.
Are dreptate ofiterul. Cu bac poti da la academie. Fara, e posibil sa ramai numai sergent. Ofiterii de grad superior au studii superioare. Armata s-a schimbat destul de mult. Dar seriozitatea, respectarea programului, respectarea ordinelor au ramas aceleasi. Du-te cu incredere, e de viitor.
Nu ai cum sa nu reusesti.
Ai nevoie de diploma de bacalaureat pentru a putea avansa. Ai aici toate informatiile
http://www.mapn.ro/recrutare/sof.php
Mersi de raspuns Maria, dar cum spuneam si mai sus: un coleg cu doar 8 clase a fost sergent- cel mai mic grad din categoria subofiteri, unde se cere diploma de bac. Asta imi da batai de cap, ca el a promovat(fara pile) la alt grad la care se cere bacalaureatul. S-a intamplat recent, pentru ca eu "am mers in paralel" cu el : a fost 3 ani soldat(aici a intrat pe pile pentru ca avea doar 14 ani), la finalul acestor 3 ani eu terminam clasa a 11-a. In 2012, in septembrie cand eu am trecut pe a 12-a el era avansat sergent(se cere bac) si prin ianuarie l-au dat afara ca a plecat prin oras si nu stiu ce a mai facut el. Am vorbit cu el, mi-a spus ca nu si-a vazut decat de treaba lui cat a fost soldat si l-au avansat aia in grad. Adica nu numai pe el ci pe majoritatea din seria lui care si-au vazut de treaba si au respectat regulile, ordinele si programul.