E o diferenta intre ce iei in mana efectiv si ce salariu ai pe hartie, multi incurca rau asta.
Din cate stiu eu salariul minim pe economie in romaniaeste 2300 lei dar NET este de 1400 de lei, deci 3100 de lei in mana e un salariu bunicel dar depinde de conditii, ca daca 1500 se duc pe chirie e alta mancare de peste, ca poate unul cu 2000 de lei sa o duca mult mai bine ca tine care are propriul apartament si mai aduce si nevasta sa inca 2000, iar tu poti aduce singur dublul lor dar degeaba.
Politicienii nu au salariu, ei au indemnizatie, care nu intra la calculul salariului mediu.
In politie si penitenciare salariile nu sunt mari. A se face diferenta intre salarii si venituri: in venituri intra salariile si sporurile, indemnizatia de hrana, costul echipamentului.
Yep! exact la asta mă gândeam și eu! din punctul tău de vedere, cam care crezi că ar fi salariul mediu în România?
Okay, man, atunci e vina mea. eu vorbesc de salariul mediu în România bazat pe experiențe, nu pe acte. Nici eu în acte nu am 3100, dar ajung la 3100. Înțelegi cam la ce mă refer? din punctul tău de vedere cu salariu la negru și tot, cam unde ar fi media în România?
Deci tu chiar crezi că salariul mediu este doar de 3200?
Nu zice nimeni de justitie, unde un grefier, sofer, arhivist are dublu salariului mediu. Iar un judecator incepator are salariu de 8-10 mii lei, dar cu toate sporurile se dubleaza.
Poate, dar nu imposibil. Gandeste-te, daca ar fi la salariul minim peste un milion de salariati - real - oare cum ar trai acestia?
4000, lol. Daca noi ne invirtim in cercuri cu oameni bine platiti, asta nu inseamna ca media e 4000. Si mai gindeste-te la sutele de mii de mizerabili bugetari care nu fac nimic si ridica lejer peste 5000 net, incepind de la portari si soferi. La privat nu lucreaza doar ITisti si manageri... iar majoritatea firmelor abia daca faca fata cu ~2000 RON salarii pentru cei cu munca "de jos" si nu numai.
Bine, dar totuși 5000 e cam mult. Mi-e greu să cred că 5000 e media. Dar îți mulțumesc de opinie!
Sub 3000. Posibil in curand sa ajunga la 5000 daca facem media cu bugetarii care vor constitui vreo 75% din totalul angajatilor, ca se inchid firme in perioada asta pe banda rulanta...
Și salariul mediu dacă ii excluzi pe politicieni, primari și toate instituțiile astea unde un om normal nu are șanse sa ajungă, cât crezi ca e salariu mediu?
Nu de alta dar am un prieten care e sudor, are vreo 5000 lei + nevastă-sa care e asistenta și are 2000. Au un bebeluș, și abia se ajung cu banii. Înseamnă că majoritatea sunt asa?
Daca cu 7000 si un bebelus abia se ajung cu banii, inseamna ca oamenii sunt praf la planificare, sa fim seriosi. Si acum asistentele nu prea mai vezi cu 2000 pe nicaieri. Nu ma refer la posibile spagi, ci la salariu. Fumeaza, beau de rup, si nu se uita la rafturile cu reduceri ca alea sunt pentru saraci? Eventual au rata si la o masina pe care nu si-o permit?
"Si acum asistentele nu prea mai vezi cu 2000 pe nicaieri" nu stiu, atât mi-a zis că are.
"Fumeaza, beau de rup, si nu se uita la rafturile cu reduceri ca alea sunt pentru saraci?" De băut nu bea excesiv, și de fumat n au fumat niciodată. Au un Logan 2004 și un apartament înghesuit, mic de 25000 euro luat acum 2 ani in rate bineînțeles. Și acum se chinuie sa și ia o casa mai mare.
Daca ai zis că asta e peste mediu... Nici nu mi imaginez cum pot sa trăiască aia care câștigă mai puțin.
In cazul asta nu sunt in stare sa isi planifice cheltuielile.
Mediu e 2 + 1/2 copii in maxim 6000 RON. Eventual in chirie. Acum ia si fa matematica sa vezi cum iese.
Dragosuratura2026 întreabă: