| bogdan4cognkac a întrebat:

Salutare! Imi doresc sa devin inginer constructor sau inginer proiectant în construcții. Nu știu ce facultate sa aleg dintre cea din Iași, București sau Cluj. Doresc sa merg la una unde profesorii sunt înțelegători și știu sa te ia cât de cât ușor și unde ești privit altfel de către angajatori când vad ce facultate ai absolvit. Care dintre astea 3 ați recomanda? Mulțumesc anticipat!

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Oricre, daca esti in stare sa inveti si sa intelegi /retii materiile predate.

| relian a răspuns:

Daca cauti scoala unde profesorii sunt intelegatori, atunci sigur nu vei invata cine stie ce.
Intelegatori in sensul care, daca nu stii sa ce, sa te treaca clasa, sau sa stea cu tine sa iti explice chestii pe care ar fi trebuit sa le stii?

Profesorii in genral nu stiu sa explice, ei de cele mai multe ori merg la munca doar sa isi ia banii, asistentii la fel, desi faci practic una alta, tot nu-s capabili de prea multa explicatie sau intelegere, in sensul sa te faca sa intelegi simplu si usor.

Dar cand ajungi la facultate, deja trebuie sa ai o gandire cit de cit, sa pricepi lucrurile in ansamblu, iar referitor la ce materii se fac acolo, baza este cea din liceu, asa ca daca nu prea stii ce trebuia sa stii din liceu, o sa fie mai greu. Profesorii, sau asistentii nu stau sa te invete de exemplu matematica de la liceu, sau mai stiu eu chimie, sau in cazul tau fizica de nivel liceu.

Nu conteaza unde faci o scoala, conteaza ce stii sa faci, cit de bun, de priceput esti in meseria respectiva.
Poti face facultate si in Africa, daca esti as fi sigur ca aud toti de tine.
Daca te bazezi doar pe faptul ca vei fi angajat usor ca ai facut la o scoala mai apreciata, dupa angajare vor vedea respectivi cu cine au dea face, adica vor vedea ca prestigiul acelei scoli nu se vede in tine laughing si vor scapa de tine cit de repede pot.

Au fost exemple si in viata politica, unde Ponta cand era prim ministru a agajat o fatuca, ce facuse facultatea la Cambridge, sau ceva genul asta, o facultate cu renume nu? Dar fatuca noastra era cam paralela cu meseria respectiva, nu tot ce zboara e aceiasi pasare. nu toti care fac facultatea acolo ies si buni, sau sunt buni. Multi is de umplutura, putini is aia asii in meserie, dar in general facultati cu renume mondial, au studenti destul de buni.

In RO nu cred ca ar conta ca e Bucuresti, Iasi sau alt oras, toate is cam pe acolo, si conteaza ce stii, doar no sa te angajeze careva sa te tina in vitrina, uite avem un inginer, sau arhitect de la Bucuresti, aveti grija nu deranjati, nul punem la treaba, il tinem doar de tablou.

Cam asa sta situatiunea.