anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare, in anul acesta o sa devin boboaca, am dat la filologie, si am intrat a12-a cu succes.mai departe as vrea sa studiez psihologia, si sa imi fac un cabinet particular, stiu ca mai este mult pana atunci, dar multi mi'au zis ca am facut o alegere gresita, ca puteam sa dau la alt profil, voi ce credeti? parerea mea e ca va fi totul ok. majoritatea au dat la real, din clasa doar eu am dat la uman, desi ma descurc foarte bine cu matematica.am mai vorbit cu multi care au terminat la filo, si au zis ca nu ai nici'un viitor.

7 răspunsuri:
| ikram a răspuns:

Pai cei care termina filologia au optiune reduse dupa ce termina facultatea (numai cateva facultati din care pot sa aleaga) pe cand cei de la profil mate-info dupa terminarea liceului pot alege orice facultate doresc.
La filologie esti limitat, chiar nu stiu daca a fost alegerea cea mai buna pentru tine mai ales daca zici ca te descurci la mate.
Nu se stie peste 4 ani ce facultatea vei vrea sa urmezi, si cum se vor schimba lucrurile pana atunci.

Oricum ia si invata ca sa ai medii mari si multa bafta in continuare!

| EUSIATIT a răspuns:

E alegera ta. dar. [oare ce se va face tara cu atitia pshihologi? mi bine orienteaza te spre inginerie ceva sa se poata relansa economia tarii

| NuConteazăCine a răspuns:

Si eu sunt la filologie si vreau sa dau la psihologie. Nu este adevarat ca nu ai niciun viitor... Eu am o prietena care a terminat filo la mine in liceu si a dat la ASE, acum lucreza la o banca. Deci poti sa dai la ce facultate vrei, daca consideri ca esti pregatita. Si mie mi-a parut rau ca nu am dat la stiinte sociale, dar liceul pentru care doream sa optez nu avea acest profil. Oricum mai ai timp sa te gandesti pana in clasa a 12-a happy Este important sa faci ce-ti place! Crezi ca toti de la mate-info vor ajunge contabili de succes? (sau mai stiu eu ce) laughing Eu vreau sa dau la psihologie la stat si cum orarul este destul de lejer, sa fac si limbi straine, particular. Deocamdata la noi in tara nu se castiga prea bine, deoarece majoritatea nu fac diferenta intre psiholog si psihiatru. Sper sa pot sa-mi gasesc cu aceste 2 facultati o slujba bine platita, daca nu... in strainatate sunt mai multe sanse. happy

| Nicoleta a răspuns:

Incearca sa te transferi la stiinte sociale. Ai mai multe optiuni de favcultati si se axeaza mai mult decat filologia pe partea asta sociala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Filologie=Cacat. Crede-ma, as fi dat orice pentru un baros in cap cand m-am decis sa merg la filo...Si psiholog? Te rog, aceasta facultate o fac fraierii ce termina filologia si nu au unde sa se duca, o fac numa sa fie facuta. Sfatul meu, de fapt nu sfat, te implor: Transfera-te la REAL! Daca zici ca te descurci cu matematica de ce mama naibii ai dat la filo? Daca nu te transferi, pentru mine esti o mare Fraiera. Stiu ca vorbesc urat, dar asta e realitatea!

| johanna_7400 a răspuns:

Daca vreti lasati raspunsurile, la cealalta intrebate...
(P. s. la aia m-am logat.)

| johanna_7400 a răspuns:

La liceul din oras la care o sa merg eu, sunt 3 profile, mate-info, bio-chimie si filo. la mate'info au mers toti tocilari, si la urma cei cu medii de 5, la bio-chimie, nu as merge ca nu imi place deloc chimia, si la filo. e mai lejer, mama vroia sa ma duc la pedagogic, dar e la alt liceu si acolo sunt numai "ciobani". chiar nu stiu ce sa facstraight face